GÜNDEM

Çolakoğlu; Kent Konseyi Seçimlerini AK Parti Kazandı!

Yalova Kent Konseyi Başkanlığı’na aday olan Müzisyen Ali Çolakoğlu, Yalova Kent Konseyi seçimlerini AK Parti Yönetimi’nin kazandığını iddia etti.

3 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilen Yalova Kent Konseyi 7. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu sonrası sular durulmuyor. Seçimler öncesi devam eden tartışmalar, seçimlerin ardından da devam ediyor. 5 adaydan biri olan ve ilk tur sonrası seçimlerden çekilen Müzisyen Ali Çolakoğlu’nun sonuçlara dair yapacağı açıklama merakla bekleniyordu. Birkaç günlük suskunluğunun ardından Çolakoğlu, resmi sosyal medya hesabından uzun bir açıklamada bulunurken, seçimleri AK Parti Yönetiminin kazandığını iddia etti.

“Birçok ismin cenazeme dahil gelmemesi için aile isim listesi bırakıyorum”

Birkaç gündür yazıp yazmamak arasında kararsız kaldığını ve suskunluğunun her zaman olduğu gibi yanlış anlaşıldığını söyleyen Çolakoğlu, “Çekilirim, yenilirim hiç önemli değil, dışarda ki Aliço ile, içerde ki Aliço değişmez. 6 yaşından 61 yaşıma kadar hep tek yürüdüm, kimseyi efendim yaptırmadım, etiket peşinde de olmadım, çok şükür ki bundan sonra da aynı olacak. Gözlemliyorum bir güç gösterisi var sanki bakınız Yalova Kent Konseyi seçimini bence kişiler değil Yalova AK Parti Yönetimi kazanmıştır ve 31 Mart seçimini telafi etmiş midir bilemem. Konsey seçiminde kaybettiği dostlukları telafi etmesi de mümkün değildir, şahsım olarak mesela şu an ki İl Başkanı dahil, Vekillik yapmış, vekil olan, Belediye Başkanlığı yapmış ve isimleri bende saklı birçok kişinin cenazeme dahi gelmemesini aileme isim isim bırakıyorum” diyerek veryansın etti. Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminin de etki etmesi gerektiğini vurgulayan Çolakoğlu, “Duyum ve iddia, CHP Başkanı dahil aynı yere destek verdiler diye konuşuluyor. Belediye Başkanı kimseyi kırmamak adıyla hareket etmiş ama bazı Başkan Yardımcılarının taraf olması iddiası, özel kalem müdürünün de dernekleri aradığı iddiası, benim bildiğim bir meclis üyesinin açık taraf olması iddiası sokakta konuşuluyor. Bu İddia tabi ki bilemem. Her ortamda müdafaa ettiğim ve zamana ihtiyacı olduğuna inandığım Belediye Başkanı da sanıyorum gördüklerini pek de görmek istemedi sebebini bilemem.  Konsey seçiminin Parti ve Belediye de ki farklılıkları ortaya çıkardığını düşünüyorum, bilemem ama tahminim il yönetimine alttan hazırlanan, hazırlatılan olacak duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“Ben sizi hayatımdan silmeden, siz benim sosyal medya sayfalarımdan çıkın”

Bundan 50 yıl sonra mezarında kendisini ziyaret edecek ve ardından dua edecek 113 çocuğun, duaları üzerinde olan 650 civarında yaşlı ve kimsesiz ailesinin olduğunu belirten Çolakoğlu, “Sizi 10 yıl sonra bile mezarınızda ailenizden başka kim ziyaret edecek ve adınızı zikredecek Yüce Allah bilir, benim ki sadece tahmin, çünkü iz bırakanlar ve iyi insanlar unutulmazlar.  Sadakat, dostluk ve vefa benim için çok özeldi. Ali hayat mücadelesinin içinde hiç kaybetmedi, iyilikten, doğruluktan hiç vazgeçmedi. Herkes fıtratınca yaşar. Abi seni seviyoruz ama görmesinler, ayıp olur seninleyim adım geçmesin, diyen abiler ve kardeşler; Şahsıma ayıbın en alasını yaptınız ve benim için bundan sonra bittiniz. Ve ben sizi silmeden hayatımdan ve medya sayfalarımdan çıkıp gidin” diyerek tepkisini yineledi. Bir diğer adayın kendileriyle aynı terazide olmadığı sözünü hiçbir zaman unutmayacağını dile getiren Çolakoğlu, “Cebime koydum, boyumu, kilomu ben biliyorum, duruşumu da sokaklar. Herkesle aynı yerde tartılmam ama o teraziyi unutmam. Bu kelimeye sessiz kalan beni çok sevdiğini söyleyenler size hakkımı helal etmiyorum. Siyasi itibarınızı tekrar geri kazandırmak için Ankara'da Genel Merkezinde ısrarla aracı oldum. Birisini de Rahmetli Babasının en kötü günlerinde, saygıda kusur etmeden yanında oldum. (Şahitli) Terazi dedim de 17 Ekim de Doğum günüm. Size kolay gelsin, başarılar diliyorum. Namus kavramını bilmeyenler hariç, En derin sevgi ve saygılarımla. Sizi İlahi Aşkla selamlıyorum” ifadeleri kullanarak açıklamasına son verdi.