SİYASET

Çandır’dan Sokak Köpeği Uyarısı!

Gelecek Partisi Kurucu Yalova Başkanı Kürşat Emre Çandır, Kazım Karabekir Mahallesi’nde çeteleşen sokak köpeklerinin Yalovalıların güvenliğini tehlikeye attığını söyleyerek Yalova Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili tartışmalar ülkemizin ana gündem maddelerinin başında gelmeye devam ediyor. Sokak köpeklerinin vatandaşlara olan saldırıları sonrası gelen tepkiler üzerine iktidarda olan AK Parti, 17 maddelik "160 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunmuş ve büyük tartışmaların ardından teklif yasalaşmıştı. Sokak hayvanlarına ilişkin kanun değişikliğinin yapılmasının ardından Cumhuriyet Halk Partili isimlerin olduğu Belediyeler yasalaşan kanunu mevcut halleriyle uygulamayacaklarını açıklamıştı.

4 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Hayvanları Koruma gününde resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Gürel, “Şeker” isimli bir kediyi sahiplendiklerini söyleyerek belediyenin yeni maskotu olduğunu açıkladı.

Gürel’in paylaşımının altına birçok yorum gelirken, sahipsiz sokak köpeklerine ilişkin tehlikelere dair konuda Gelecek Partisi Kurucu Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır’dan önemli bir uyarı geldi. Çandır, Kazım Karabekir Mahallesi İris Sokak'daki metruk bir arsa sokak köpeklerinin çeteleştiğini söyleyerek Belediye yetkililerin acil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

“Köpeklerden birisi yavrularımıza zarar verse sorumluluk kimde olacak”

Kendisinin de can dostlarını çok sevdiğini belirten Çandır, “Ancak, Kazım Karabekir Mahallesi İris Sokak'da metruk bir arsada 10 civarında sokak köpeği çeteleşmiş bir durumda halk sağlığını tehdit ediyor. Çocuklarımız sokağa çıkamaz oldu. Sabah okula giderken sopayla sokağa çıkıyoruz. Belediyeyi defalarca aramamıza, sizlere de bilgi vermenize rağmen hiçbir işlem yapılmadı. Yine bu sabah bu köpeklerin tacizine uğradık. Arabaların arasında köşe kapmaca oynuyoruz resmen. Ya bu köpekleri daha sakin bir alana sevk edin, ya da bu metruk arsayı temizleyin. Eğer bu köpeklerden birisi bir yavrumuza zarar verecek olursa, bunun sorumluluğu kime ait olacak? İlgili birimlerin gereğini yapmasını rica ediyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.