GÜNDEM

Can Özüm Sağlık Festivali Resmen Başladı!

Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Birlikte Kanserle Mücadele Derneği’nin (BİKAMDER) öncülüğünde ve Yalova’da birçok kurum ve kuruluşun paydaşlık ettiği Can Özüm Sağlık Festivalinin açılış programı gerçekleştirildi.

Çeşitli atölye çalışmaları ve tarama programları ile desteklenecek olan festival, 13 Ekim Pazar gününe kadar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alacak.

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER) Yalova’da bir ilki gerçekleştirerek, ‘Can Özüm’ ismini verdiği Sağlık Festivali’ni düzenliyor. Festivalin ilk ayağı 10 Ekim’de Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde atölye çalışmaları ile başladı. Festivalin ikinci ayağı ise 11 Ekim Cuma günü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Burada çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından stantlar açılırken, BİKAMDER’in kurmuş olduğu stantta ise meme kanserine dikkat çekildi.

“Dernek ve kurumlarımıza teşekkür ediyoruz”

Programın açılış konuşmasını BİKAMDER Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Öner yaptı. Öner, “Biz sadece meme kanseri ve erken, tanı, teşhise dikkat çekmekle kalmayıp, kanserden korunmak için bütün konuları; beslenme, obezite gibi unsurlara dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Ayrıca hastalarımızın ruh sağlığı hem de genel olarak sağlığın korunmasına yönelik çeşitli atölyelerimizde söz konusu. Katılan, destek veren derneklerimize, kurumlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Başarı takım işidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Tüm insanlığın sağlık problemleri ile uğraşmak için yola çıkan dernek yöneticisi arkadaşlar, bu konuda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık gerçekten önemli, ondan öte bir şey yok. Sağlığın her kademesinde; doktorlardan tıp camiasına, sosyal derneklerimizden tümüne gönülden teşekkür etmek ve onların yanında olmaya devam etmek isteriz. Bu işleri hep birlikte yapmalıyız. Başarı takım işidir. Buradan sağlık sorunu ile uğraşan tüm arkadaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum” şeklinde konuştu.

“Hep birlikte kansersiz günlere”

Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç, “Tüm ekibimizle beraber buradayız. Çok güzel bir etkinlik emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. İnşallah kansersiz günlere hep birlikte ulaşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

‘Gönüllü bir sağlık adayıyım’

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, “Bu etkinlikte sayın başkan ve paydaşlarına çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir gün diliyorum. Yaşanabilir bir gelecek için gönüllü bir sağlık adayıyım” şeklinde konuştu.

Konuşmaların sona ermesinin ardından TUFAG’ın Kırklareli ekibi sahne alarak büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası festival alanındaki protokol üyeleri, meydanda kurulan stantları teker teker ziyaret ettiler.

Resmi açılışı gerçekleştirilen Can Özüm Sağlık Festivali, akşam 18:00 itibariyle sahne alan Yalovalı yerel sanatçılar, Aydan Volga, Bahadır Osman Kıraslan, Ahmet Aydın, Hakhan ve Utku Köşadar’ın canlı performansları ile devam etti.

Festival, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki alanda 12 Ekim Cumartesi ve 13 Ekim Pazar günleri yapılacak etkinlikle devam edecek.

Can Özüm Sağlık Festivali Resmen Başladı! Foto Galeri: Can Özüm Sağlık Festivali Resmen Başladı!