SİYASET

“Bilimsel, Laik, Kamusal Eğitim İçin Mücadelemizde Kararlıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Eğitim-Sen Yalova Şubesi’nden temsilcilerle bir araya geldi ve mevcut Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’ne karşı mücadele etme sözü verdi.

Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nu ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Farklı fikirlere sahip öğretmenlik sendikaları ve bu konudaki görüşlerini kamuoyuna açıklayarak kanunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi gerektiğini söylüyor. Bu konuda en fazla es çıkaran sendikalardan biri olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Sen ülke genelinde basın açıklamaları gerçekleştirerek eylemler gerçekleştiriyor.

9 Temmuz Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelecek kanunun içeriğine karşı çıkan Eğitim-Sen, siyasetçilerle görüşme gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Eğitim-Sen’in Yalova Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Belediye Başkanı Tahsin Becan’ı ağırladı ve kanun teklifine karşı mücadele sözü aldı.

Ziyarete ilişkin resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Becan, “Yalova Eğitim Sen şubesine yaptığımız görüşmeyle Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin bu şekliyle geçmemesi için birlik beraberlik ve dayanışma kararı aldık. Demokratik muhalefet olarak hep beraber bilimsel, laik, kamusal eğitim için mücadelemizde kararlıyız” dedi.