GÜNDEM

Bilim Şenliği Başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği” Yalova’da başladı.

Yalova’da ilk kez düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinde renkli görüntüler yaşandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği” Yalova’da yapıldı. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokolün hazır bulunduğu TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe gerçekleştirdi. Akmeşe, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve çağın gerekliliklerine uygun bir maarif modeliyle öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için tüm imkanları seferber etmeye çalışıyoruz. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği de bu vizyonun somut bir yansımasıdır.

Burada öğrencilerimiz atölyelerde, bilimle, teknolojiyle, sanatla buluşacak.  Sadece öğrenmekle kalmayıp, üreterek ve keşfederek kendilerini geliştireceklerdir. Her biri bilimsel düşünme yetisini kazanarak geleceğin liderleri olma yolunda önemli adımlar atacaklardır. Bilimin ve eğitimin yanında sanatında bu önemli şenlikte yer tuttuğunu görmek bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Sanat bilimle birleştirildiğinde yaratıcılığı ve estetiği ön plana çıkarır. Bu şenlik öğrencilerimizin becerilerinin hem analitik düşünme becerilerini geliştireceği hem de sanatsal yönlerini ortaya koyacağı önemli bir ortam sunuyor. Teknoloji ve bilimin hızlıca geliştiği bu dönemde geleceğin dünyasına ayak uydurmak ve hatta yön verebilmek için en önemli adımlar hiç şüphesiz eğitimle atılacaktır. Bugün burada gerçekleştirilen her atölye çalışması her proje sunumu gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkartacak, onları daha ileriye taşıyacaktır. Yalova bu tür etkinliklerle bilimsel ve teknolojik gelişimin merkezlerinden biri olma yolunda önemli bir adım atmaktadır.

Bu vesileyle TÜBİTAK’a etkinliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen Yalova Üniversitemize, Yalova Belediyemize, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize, Kocaeli Bilim Merkezine ve burada ismini zikredemediğim Yalova’da ki çok değerli kamu kurum ve kuruluşlarına, Emniyet Müdürlüğümüze, Jandarma Komutanlığımıza, katkıda bulunan öğretmenlerimize, özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Yalova Fikir Atölyesindeki arkadaşlarımıza ve okullarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesileyle TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliğinin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize keyifli ve verimli bir şenlik diliyorum” dedi.

17-18-19 Ekim 2024 tarihlerinde, Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan bilim, teknoloji, sanat ve spor temalarında toplam 50 atölye, etkinlik, söyleşi, sergi, yarışma ve konserlerden oluşan şenliğin açılış konuşmasının ardından Rahmi Tokay ortaokulu ve ilkokulu öğrencileri Kırklareli yöresi halk oyunu gösterisi sundu. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile genel katılımcı kitlesi olmak üzere 4 gruba hitap eden TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokol eşliğinde kurdele kesimiyle resmen başladı. Üç gün sürecek olan ve 10.000'den fazla katılımcıya ulaşılması öngörülen şenliğin kurdele kesiminin ardından Kocaeli Bilim Merkezi görevlileri tarafından bilimsel gösteri sunuldu.