SİYASET

Becan; Doktorlar Görevi Bırakıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde afiliasyon sürecinde yaşanan sorunlar ile Çiftlikköy’de atıl duruma düşen eski Yalova Devlet Hastanesi’ni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova’nın güncel sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün TBMM’deki oturuma katılan Becan, gündem dışı konuşmak için söz aldı.  Becan, afiliasyon süreci belirsizliğini koruyan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çiftlikköy’de atıl duruma düşen ve nasıl değerlendirileceğine henüz karar verilmeyen eski Yalova Devlet Hastanesi hakkındaki sorunları Cumhuriyet Halk Partisi sıralarında yaptığı konuşmayla dile getirdi.

Taleplerini Sıraladı

Bir önceki Sağlık Bakanına aylar önce talebini iletmesine rağmen Yalova Araştırma Hastanesiyle ilgili afiliasyon sürecinin tamamlanamadığını belirten Becan, “Bu dönemde de görev yapan doktorlar üniversite bütçesinden daha düşük maaş aldığı için görevi bırakıyorlar. Ciddi para harcanarak yapılan bu hastanede ne yazık ki istenilen doktor ihtiyacı olmayıp hizmet veremiyorlar. Hâlâ sağlık sorunu yaşayan hastanemizin bu sorununu bir an önce çözmenizi Yalova halkı adına talep ediyorum” dedi. Eski Devlet Hastanesi için taleplerini yineleyen Becan, “Çiftlikköy'de boşaltılan eski devlet hastanesinin de yeniden hizmet verilecek şekilde donatılarak Çiftlikköy halkına hastane olarak hizmet vermeye devam etmesi için gerekenin yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullandı.