GÜNDEM

Başkan Ulutürk; Karar Uygulanacak

Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, özellikle kadın kuaförlerin kabul etmediği işyerinin haftanın 1 günü kapalı olması kuralının Yalova ilinde Pazar günü uygulanacağını söyledi.

Ulutürk, “Yalova merkez ve ilçelere yönelik alınan haftanın 1 günü kapalı olma uygulaması oy çokluğuyla Pazar günü yapılması kararlılıkla uygulanacak” dedi. Yalova Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şenol Ulutürk, erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması kararının oylanmasına ilişkin açıklamada bulundu. Ulutürk, “Hatırlanacağı üzere, 01 Ekim 2022 tarihi itibari ile uygulamaya geçirilmesi düşünülen ancak yeterli hazırlıkların tamamlanmaması sebebi ile kararın uygulanması önce 01 Ocak 2023 tarihine, sonra 01 Temmuz 2023 tarihine ve daha sonra da 01 Temmuz 2024 tarihine ertelenmişti. Buna bağlı olarak hafta tatili ve çalışma saatleri uygulamasının Ticaret Bakanlığı ve Yalova Valiliği tarafından yeniden 01 Temmuz 2024 tarihinde uygulamaya geçirilmesine karar verilmiştir. Bu karar verilirken Yalova merkezde bulunan kuaförler ile toplantı yapılarak çoğunluğun almış olduğu karara uyulmuştur. Bu karar alınırken tüm Türkiye oda başkanlarımız bu yolda büyük emek sarf etmişlerdir”

 Diğer yandan yapılan oylamada esnafların 99’u Yalova merkezde erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının Pazar günleri kapalı olmalarını kabul etti. 9 esnaf Salı günü dükkanların kapalı olmasını talep ederken 11 esnaf ise alınacak karara uyacaklarını beyan etti. Oy çokluğu ile alınan karar neticesinde Pazar günleri il merkezindeki erkek berberleri, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının kapalı tutulması kararı alındı.