ÇINARCIK

Başkan Kurt; Türk Tiyatrosuna Katkıları Hiç Unutulmayacak

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, hayatını kaybeden efsane Türk tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ın ardından anma mesajı paylaştı.

Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden Efsane Türk tiyatro sanatçısı Genco Erkal 86 yaşında hayatını kaybetti. Erkal’ın yaşama vedasının ardından usta tiyatrocunun sosyal medya hesabını kontrol eden ailesi Erkal’ın sosyal medya hesabından haberi verdi ve “Hoşça kalın dostlarım benim
hoşça kalın! Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum. Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın... Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez... Tek hecesiz elveda” ifadeleri kullanılarak veda mesajı paylaşıldı.

Erkal’ın ölüm haberinin duyulmasının ardından birçok isim usta sanatçı için veda mesajı paylaştı. Bu isimlere Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt da katıldı.

Resmi sosyal medya hesabından Başkan Kurt, “Nazım Hikmet’in ‘Ben içeri düştüğümden beri’ şiirini ne güzel seslendirmişti. Nazım’ın dizelerini yaşıyor gibiydi sanki… Türk tiyatrosuna katkıları hiç unutulmayacak. Vefatını üzüntüyle öğrendiğim Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Genco Erkal’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer vererek usta tiyatrocuya veda etti.