Bu yıl ilk kez organize edilen ve geleneksel hale getirilmeye çalışılacağı açıklanan Yalova Belgesel Film Festivali 23 Ekim Çarşamba Günü (Bugün) itibariyle başlıyor. Akşam 17:30’da PTT binası önünden başlayacak yürüyüş ile start alacak festival dolu dolu geçecek. Ünlü sanatçı “Manuş Baba”nın bugün akşam 19:30’da Barış Manço Amfi Tiyatrosu’nda sahne alacağı festivalde Ulusal Uzun Metrajlı Belgesel Film, Ulusal Kısa Metrajlı Belgesel Film ve Yalova Kültürel Miras Belgesel Film kategorileri olma üzere toplam 3 dalda yarışma düzenlenecek.

26 Ekim Cumartesi gününe kadar devam edecek festival özelinde Yalova’nın önemli isimlerinden açıklamalar geliyor. Çınarcık Belediyesi Başkanı Avni Kurt, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Yalova Turizm Birliği Başkanı olarak festivale tam destek verdiğini açıkladı.

“Emeği geçenleri kutluyorum”

10 Öğrenciye Doğa Eğitimi 10 Öğrenciye Doğa Eğitimi

Yalova Valiliği, Yalova Üniversitesi ve Yalova’daki diğer yerel dinamiklerin ortaklaşa düzenlediği 23 Ekim-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yalova Belgesel Film Festivali’ni, Çınarcık Belediyesi olarak desteklemekte olduklarını belirten Başkan Kurt, “Kortej yürüyüşü ve protokol konuşmaları ile başlayacak olan festivalin ilk gününde, Barış Manço Amfi Tiyatrosunda, Türkiye’nin sevilen sanatçısı Manuş Baba’nın konseri gerçekleşecek. Festivalin üçüncü günü olan 25 Ekim’de ise Çınarcık Meslek Yüksekokulu’muzda film gösterimi gerçekleşecek. Yalova Turizm Birliği Başkanı olarak, Yalova’nın kültür sanat yönünün gelişimine katkı sunacak olan Yalova Belgesel Film Festivali’nin düzenlenmesinde emeği geçenleri şimdiden kutluyor; tüm Yalova’ya festival kapsamında gerçekleşecek olan organizasyonlarda iyi eğlenceler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yalova Cinarcik Belediye Baskan Belgesel Film Festival Destek (3)Yalova Cinarcik Belediye Baskan Belgesel Film Festival Destek (2)

Kaynak: Haber Merkezi