GÜNDEM

Başkan Kendir Sert Çıktı: Zerre Kadar Kifayetiniz Varsa İhaleyi İptal Edin

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, Hastane Yolu’nun ihalesine ilişkin olarak zehir zemberek bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz sene boyunca Yalova gündeminden düşmeyen Hastane Yolu’nda yaşanan çöküntüler ve kaymaların ardından bölgenin tekrar düzenlenmesi için ihale gerçekleştirilmişti. İhale sonuç tutanağının yayınlanmasının ardından İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir’den çok sert bir açıklama geldi. Başkan Kendir, maliyetin yüksek olmasını gerekçe göstererek yetkililere ihalenin iptali için çağrıda bulundu.

“250 metre yol için harcanacak para 362 milyon liracık!”

Yayımlanan İhale Sonuç Tutanağına ilişkin olarak Başkan Kendir, “Buradan bu işi takip eden, isimleri olup ta kendileri ortada olmayan pek saygıdeğer Yalova’daki zatlara sesleniyorum; Zerre kadar Yalova’yı düşünüyorsanız, zerre kadar kifayetiniz var ise zerre kadar içinizde vatan sevgisi var ise Yalova Devlet Hastanesi kayan yolunun yapım ihalesini iptal edersiniz” diyerek tepki gösterdi. İhale sonucu ortaya çıkan maliyetin KDV dahil olmak üzere 362 Milyon Türk Lirası olduğunu açıklayarak eleştirilerine devam eden Başkan Kendir, “Yanlış duymadınız, 250 metrecik yol için harcanacak 362 milyon liracık. Kendi paranız olmayınca ne kadar kolay harcanıyor dimi?” dedi.

“Sizi önce Yalova halkına, sonra da vicdanlara şikayet ediyorum!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Başkan Kendir, “Sayın Mehmet Şimşek ile birlikte sözde düzeltmeye çalıştığınız ekonomiyi Yalova’dan bozuyorlar, hem de tepetaklak ediyorlar! Milletin cebinden elinizi çekin lütfen!  Yalova’da ki temsilcileriniz, İş yapacağım derken bu milletin parasını sokağa atıyor haberiniz olsun! Sizi önce Yalova halkına, sonra da vicdanlara şikayet ediyorum!” ifadelerini kullandı.  İhalenin ortaya çıkan maliyetiyle Yalova’da yapılabilecek hizmetleri sıralayan Başkan Kendir, “Yapmayın! Bu para ile olmayan Yalova Belediye binası yapılır, bu para ile kayan yerde Katlı Otopark yapılır, bu para ile Valilik binası yapılır, Bu binalar yapılınca da yolun kayma problemi kalmaz! Ha bina yapamıyorsanız, emeklimiz geçinemiyor haberiniz olsun. Emekli kenti Yalova’da 30 bin emekliye 12500 TL’den birer maaş ikramiye verebilirsiniz! Yalova’yı ilgilendiren her konuda halkımızın sözcüsü olmaya çekinmeden devam edeceğiz. Bilinsin isterim” diyerek açıklamasına son verdi.