Yalova Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlendi.

Barınaktaki Sevimli Dostları Yakından Gördüler

Yalova’daki anaokulu öğrencileri, hayvan dostlarımızı daha yakından tanımak ve onlara olan sevgilerini ifade etmek amacıyla barınak ziyaretinde bulundular. Etkinlikte çocuklar, barınakta kalan sevimli hayvanlarla bir araya gelerek keyifli anlar yaşadı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan’ın da katıldığı programda çocuklar, ‘hayvan dostu’ madalyalarıyla ödüllendirildiler. Çocuklar, patili dostlarıyla oyun oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Çocukların etkinliğine eşlik eden Başkan Gürel, “Hayvanlar bizim en sadık dostlarımız. Onlara karşı duyduğumuz sevgi ve saygıyı her zaman göstermeliyiz. Bugün burada, minik yüreklerin hayvanlara olan sevgisini görmek beni çok mutlu etti. Sokak hayvanlarımızın beslenmesi ve sağlıkları için elimizden geleni yapıyoruz. Onların yaşam haklarına saygı duymak hepimizin görevi. Hep birlikte daha duyarlı bir toplum olma yolunda ilerlemeliyiz. Hayvan dostlarımızın korunduğu bir dünya dileğiyle” şeklinde konuştu.

Yalova Belediye Dunya Hayvanlari Koruma Gunu Etkinlikler (6)Yalova Belediyesi Sokaktaki Canlar İçin Mama Dağıttı

Başkan Gürel’den ‘Dünya Yaşlılar Günü’ Mesajı Başkan Gürel’den ‘Dünya Yaşlılar Günü’ Mesajı

Barınaktaki etkinliğin ardından Yalova Belediyesi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde kurulan stantta, sokak hayvanları için mama dağıtımı yaptı. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ, mama dağıtımına katılarak vatandaşlara kedi ve köpek maması hediye etti.

Yalova Belediye Dunya Hayvanlari Koruma Gunu Etkinlikler (5)Yalova Belediye Dunya Hayvanlari Koruma Gunu Etkinlikler (7)Yalova Belediye Dunya Hayvanlari Koruma Gunu Etkinlikler (4)Yalova Belediye Dunya Hayvanlari Koruma Gunu Etkinlikler (1)

Kaynak: Haber Merkezi