Mesajında Muharrem Ayı’nın paylaşmanın, birlik ve beraberliğin pekişmesinde çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Fazlaca, Muharrem Ayı’nın aynı zamanda Hicri yılın da başlangıcı olduğunu hatırlatarak Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayının tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu. 

Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Muharrem Ayı’nın inancımızda ve tarihimizde önemli bir yeri olduğunu belirtti. 

30 Ağustos Altınova’da Coşkuyla Kutlandı 30 Ağustos Altınova’da Coşkuyla Kutlandı

Birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi için en önemli aylardan birinin Muharrem Ayı olduğunu belirten Başkan Fazlaca, “Sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörünün anlam kazandığı bu ayda, birlik ve beraberliklerin  pekiştirilmesi adına gelenek ve göreneklerimizle bu maneviyatı yaşatıyoruz. Yeni umutların filizlenip, yeni heyecanların umudu olacağına inandığımız güzel bir aya girmenin sevinciyle 1446. Hicri Yılbaşını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Aşure Gününe Davet

Altınova,’da Muharrem ayında ilçede toplumsal, birliktelik, kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla aşure etkinliği düzenleniyor.

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, 16 Temmuz Salı günü Saat 16:30’da Altınova Belediye Binası Hizmet Bahçesinde aşure etkinliğine tüm Altınova halkını davet etti.

Kaynak: Haber Bülten