‘’Maaş ve ikramiyeler zamanında ödeniyor’’

Personel maaş ve ikramiye ödemelerinin aksamadan devam ettiğini, çeşitli etkinlikler ve hizmetlerle birlikte alt yapı çalışmalarının Altınova’da start aldığını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Mazbatamızı aldıktan sonra belediyemizin gelir ve gider tablolarını kontrol ettik. Bu doğrultuda personellerimizin maaş ve ikramiyelerini aksatmadan ödemesini gerçekleştirdik.’’ dedi.

‘’İlçe genelinde alt yapı çalışmaları devam ediyor’’

100 günlük süreç içerisinde ilçede hızlıca alt yapı ve kasis gibi çalışmalarla birlikte Hersek plajının yaz aylarına hazırladıklarını belirten Başkan Fazlaca,’’ Fen İşlerine bağlı ekiplerimiz ile birlikte ilçemiz genelinde kasis ve alt yapı çalışmaları başlatmıştık. Belirli noktalarda da bu çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizde 7/24 halkımızın hizmetindeyiz.’’ dedi.

‘’Alt Geçit yeniliyoruz’’

Hürriyet ve Cumhuriyet Mahallelerini birbirine bağlayan alt geçit yenileme çalışmasının devam ettiğini belirten Fazlaca,’’ İki mahallemizi birbirine bağlayan alt geçitte, yenileme çalışmamızı başlattık. Yakın bir tarihte de modern, estetik görünüme sahip ve daha güvenilir hale getireceğimiz alt geçit, tamamlanmış olacak.’’ dedi.

‘’Tam donanımlı ambulansımız hayırlı olsun’’

100 gün içerisinde Altınova Belediyesine tam donanımlı ambulans kazandırıldığını belirten Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Yalova ilçe ve belde belediyeleri arasında bir ilk olan tam donanımlı ambulansımızı Evde Bakım ve Sağlık birimimizde kullanılmak üzere belediyemize kazandırdık. Kısa süre sonra belediyemize su tankeri ve tam donanımlı süpürge aracı kazandıracağız.’’ dedi.

Başkan Yardımcısı Aydın, Zabıta Haftasını Kutladı Başkan Yardımcısı Aydın, Zabıta Haftasını Kutladı

‘’Evde sağlık birimimiz aktif rol alıyor’’

Altınova Belediyesi olarak evde sağlık bakım biriminin 3 ayda 80 evin temizlendiğini, 17 hastanın il dışı, 58 hastanın il içi nâkilinin sağlandığını belirten Belediye Başkanı Fazlaca,’’ Sağlık noktasında belediye olarak gerekli tüm adımları sonuna kadar attık, atmaya da devam edeceğiz. İlçemiz genelinde hasta, engelli ve yaşlılarımıza evde sağlık bakım birimimiz tam destek olmaya devam ediyor. İlçe genelimizde hasta ve yaşlılarımızı ziyarete de devam ediyoruz.’’ dedi.

‘’Hersek plajımızda cankurtaranlarımız görevde’’

Yaz ayları öncesinde Hersek plajında kapsamlı bir çalışma yapıldığını, Hersek sahilinde görevlendirilmek üzere cankurtaran personellerinin hizmette olduğunu belirten Fazlaca,’’ Yaz ayları öncesinde Hersek sahilimizde temizlik çalışmalarımızı bitirdik. Gene ara ara rutin kontrollerimiz devam ediyor. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın can güvenliği için cankurtaran ekiplerimiz sürekli kontrollerini gerçekleştiriyor, vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Bizim için öncelik her zaman vatandaşlarımızın can güvenliğidir.’’ dedi.

‘’Etkinlik dolu bir yaz geçireceğiz’’

Geçmiş dönemlerde Kadın eli çarşısının genellikle festivallerde aktif olduğunu, göreve gelir gelmez kadın eli çarşısının sürekli açık hale getirdiklerini ve kültür açısından Altınova’nın çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Altınova Belediye Başkanı Fazlaca,’’ Altınova’mız birbirinden farklı kültürleri içerisinde barındıran bir ilçedir. Göreve gelir gelmez kadın eli çarşısını sürekli açık hale getirdik. 23 Nisan, 19 Mayıs ve çevre günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Toplu sünnet şöleni ile birlikte ilkyaz şenliğimizi coşkulu bir şekilde düzenledik. Geleneğimiz olan aşure günümüzü düzenledik. Milli takımımıza destek olmak adına, ilçemizde vatandaşlarımız ile birlikte dev ekranda maç heyecanını yaşadık. Birbirinden farklı ve özel yaz şenliklerimizde devam edecek.’’ dedi.

‘’Kurslarımız aralıksız devam ediyor’’

Resim, futbol, voleybol, güreş ve tekvando gibi kursların ivedilikle başlatıldığını belirten Başkan Fazlaca,’’ Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımız için tüm kurslarımızı hızlıca başlattık. Altınova’mızın tarihi olan Kent Müzemizi ilçemiz ve çevre ilçelerden gelen öğrencilerimize tanıttık. Belediyemiz dikiş-nakış kursiyerlerinin sergi açılışlarını sağladık. ’’ dedi.

‘’Sosyal belediyeciliğe devam ediyoruz’’

Sosyal belediyecilik anlamında da çalışmaların devam ettiğini belirten Fazlaca,’’ Vatandaşlarımız için ata tohumu fide dağıtımımızı gerçekleştirdik. Sosyal belediyecilik anlayışımızı vatandaşlarımıza yansıtmaya devam ediyoruz. İlçemiz genelinde yaşlı ve engelli ziyaretlerimiz devam ediyor. Gene yeni doğan paketlerimiz ile vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Altınova Belediyesi olarak tüm ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında oluyoruz. İlçemizde sosyal adaleti ve refahı artırmak için çeşitli politikalarımızı devreye sokuyoruz.’’ dedi.

‘’Daha yaşanılabilir Altınova'yı beraber inşa edeceğiz’’

Altınova için 7/24 çalışmalara devam edeceklerini, daha yaşanılabilir Altınova’yı gelecek nesillere bırakacaklarını belirten Fazlaca,’’ Gelecek nesillerimiz için var gücümüzle tüm çalışmalarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Daha yaşanılabilir, kültürel ve sosyal anlamda daha gelişebilen bir Altınova’yı hep beraber inşa edeceğiz.’’ dedi.

‘’Biz büyük bir aileyiz’’

İlçe genelinde esnaf kahvaltılarına devam edeceklerini, esnaflarla sürekli iletişim halinde kalarak Altınova’nın geleceği, gerçekleştirilecek olan projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca,’’ Altınova Belediyesi olarak önceliğimiz esnaflarımızı kalkındırmaktır. Bizler tüm alımlarımızı önce ilçe esnafımızdan sağlamaktayız. Bunun dışında ilçemiz genelinde esnaflarımızla sürekli bir araya gelmeye özen gösteriyor, kendileriyle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Altınova’mızın geleceğine dair her kararı halkımızla, esnafımızla birlikte istişare etmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın taleplerine, çözüm odaklı yaklaşım sergileyerek çözüm odaklı belediyecilik anlayışımızı gösteriyoruz. Biz çocuğuyla, genciyle, esnafıyla, yaşlısıyla büyük bir aileyiz.’’ diye konuştu

Kaynak: Haber Bülten