SPOR

BAL Başvuruları Sona Erdi

Bu yılla birlikte 15. Sezonu düzenlenen Bölgesel Amatör Ligde katılım süreci 9 Ağustos Cuma günü sona erdi. Geçen sezon 42 Bin TL katılım ücreti ödeyen kulüpler bu sezon ise 70 Bin TL ödemek zorunda kaldı.

Temsilcilerimiz Yalovaspor ve Yeşil Yalova FK başvurularını başarıyla tamamlarken, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınacak kararları beklemeye başladı. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz kulüplerimizi de vurdu. Geçen sezon şampiyonluğa oynayan birçok takım 2024-2025 sezonu için katılım parası ödemeyerek BAL’dan çekildiler.

Bu takımlar arasında Malatya Arguvanspor, Malatya İdmanyurdu, Bozduman Elektrik Sürsürüspor, Fırat Üniversitesispor, Antakya Belediyesi FK, 5 Temmuz İskenderunspor, Adana Vefaspor, Danişmentspor, Niksar Belediyespor, Sivaslı Belediyespor, Alaplı Belediyespor, Kilimli Belediyespor, Siirt İl Özel İdarespor, Samsun Büyükşehir Belediyespor, Samsun Yolspor, Eynesil Belediyespor, Trabzon İdmanocağı, Ankara TKİ, Sincan Belediyespor, Mucur Yabanlıspor, Bolvadin Belediye Termalspor, Kaş Kınıkspor, Kaynarca Gençlikspor, Edirne Genç Aslanlarspor yer aldı.

Türkiye Federasyonu, katılım sürecinin tamamlanmasının ardından bu hafta içinde Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek takımların listesini açıklayacak. Kulüpler bu aşamanın ardından statünün açıklanması, kura ve fikstür çekimini bekleyecek.