SPOR

Armutlu’nun Rakipleri Bugün Belli Olacak

İlimizi bu sezon Hentbol Erkekler 2. Ligi’nde temsil edecek Armutlu Belediyespor’un rakipleri belli oluyor.

Uzun bir aranın ardından hentbolda atılım yapan Armutlu Belediyespor’un 2024-2025 sezonundaki rakipleri bugün belli olacak. Gökay Bilim ve Furkan Elmas gibi Süper Lig oyuncularını yetiştiren ilimizde hentbol Siyah Beyazlı ekibini girişimleriyle küllerinden yeniden doğacak.

Eski bir hentbol oyuncusu ve antrenörü olan şimdilerde Armutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak görev yapan Uğur Akalp, Türkiye Hentbol Federasyonu(THF)’ndaki girişimleri sonrasında ilçede hentbolu canlandırmak ve Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmak adına girişimlerde bulunmuştu.
Armutlu Belediyespor Başkanı Mustafa Kaya’nın da desteklediği proje kapsamında THF’ye 2. Lig için girişimlerini tamamlayan Siyah Beyazlı ekip rakiplerini beklemeye başladı. 
23 Eylül Çarşamba günü sona eren lige katılım başvurularının ardından Türkiye Hentbol Federasyonu 2024-2025 sezonunda Hentbol Sezonu Kadın ve Erkekler 2. Ligi statüleri yayınlarken, kura çekimi ise 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 16.00’da Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda yapılacak ve kura çekimi THF TV Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacağını duyurdu.
Kura çekimi öncesinde THF,” Federasyonumuzun yeni yönetim anlayışı gereği katılımcılığı ve iş birliğini önemsiyoruz. Gelecek planlamalarımızı tüm paydaşlarımızı dahil ederek ilerleme gayretindeyiz. Bu çerçevede, yönetimimize güvenerek liglerimizde yer almak isteyen kulüpleri aramızda görmekten mutluluk duymaktayız. Türkiye Hentbol Federasyonu olarak, 2. Lig'e yeni katılan kulüplerimize hoş geldiniz der, tüm takımlara başarılar dileriz” açıklaması yaptı.