GÜNDEM

Araç Filosu Büyüyor

Yalova İl Özel İdaresi tarafından araç parkının modernizasyonu kapsamında düzenlenen ikinci araç teslim töreni Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti.

Özel idare araç filosuna yenilerini katmaya devam ediyor. Yalova İl Özel İdaresi tarafından araç parkının modernizasyonu kapsamında düzenlenen ikinci araç teslim töreni Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın katılımıyla gerçekleşti. Taşköprü Beldesi Kılıç yolu üzerinde bulunan Yalova İl Özel İdaresi Asfalt Plent Şantiyesi ve Malzeme Ocağında düzenlenen araç teslim töreni Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokolün katılımıyla yapıldı.

Programın açılış konuşmasını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz, “2022 yılında başlattığımız Yalova’nın gelişimine önemli katkılar sağlayan makine parkımızın modernizasyonu kapsamında dördüncü kez anahtar teslim töreni için sizlerin önünde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Daha önceden gerçekleştirdiğimiz 3 anahtar teslim töreniyle 14 tane iş makinemizi idaremiz hizmetlerine sunmuştuk. Bugün teslim edeceğimiz 9 tane iş makinesiyle beraber toplam 23 tane iş makinesini idaremize bu proje kapsamında kazandırmış olduk. 2022 yılında 49 olan iş makinesi sayımızı bu araçlarımızla beraber 72’ye yükselterek 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde makine envanterimizi, iş makinesi sayımızı yüzde 50 oranında arttırmış bulunduk. Tamamını teslim ettiğimiz araçlarımızla beraber bugün itibariyle 63 milyon TL’lik bir yatırımı ilimize kazandırmış olduk. Bunun 5 milyon lirası kurumumuz bünyesinde kurduğumuz kamu iktisadi işletme teşebbüsü sayesinde, KDV muafiyeti sağladığımız tutardır. Geri kalan 9,5 milyonu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle hibe aldığımız iş makineleriydi. Kalan 50 milyon TL’nin yarısı idaremiz bütçesinden geri kalan yarısı da kısa vadede İller Bankası kredisi olmak üzere ilimizi 63 milyon TL değerinde 23 tane iş makinesini kazandırmış olduk. Araç makine envanterimizi aynı zamanda ilimizin en dinamik en güçlü ve en çeşitli araç filosuna sahip yerel yönetimiz. Bununla beraber tam donanımlı operatör ve personelimizle beraber ilimizin tamamına hizmet ediyoruz. Bu araçlarımızla sadece köylerimizin altyapı, üstyapısını değil aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın hizmetlerine destek oluyoruz. Allah vermesin orman yangınlarıyla mücadeleden afet işlerine, tarımsal projeden tarımsal arazi açmalarına, gençlik spor faaliyetlerinden köylerimizdeki altyapı üstyapı çalışmalarına kadar makine parkurumuzu çeşitlendirerek ilimizin hizmetlerine sunmuş olduk. Ben bu projelerin hayata geçirilmesine vesile olan ilimize kazandırılmasına vesile olan başta sayın Valimiz olmak üzere milletvekillerimize, il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize, özellikle de özel idaremizin personellerine, mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Bugün özellikle anahtar teslim törenimizi burada yapmak istedik. Özel idaremizin vizyonu kapsamında hayata geçirdiğimiz somut projeleri de sizlerle paylaşmak istedik. Geçen ay devreye aldığımız asfalt plentiyle birlikte şu an ilimizin tamamına asfalt hizmeti veriyoruz. Aynı zamanda beton santralimizin kurulumunu da bugün itibariyle tamamlamış olduk. Ben tekrardan bu projelerin hayata geçirilmesine destek olan, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Araçlarımızın ilimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Soygüzel, ‘Özel İdaremiz bir nevi büyükşehir mantığıyla çalışıyor’

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz’ın ardından söz alan Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Biz Yalova İl Özel İdaresi olarak genel sekreterimizde ifade etti. Son 2 yılda araç parkımızı yüzde 50 oranında genişletmiş olduk ve son 2 yılda 60 milyon liranın üzerinde bir bütçe kullanarak 20’nin üzerinde araç parkımızı Yalova’ya kazandırdık. Ben il genel meclisi başkanı olarak 6 yıl önce ilk göreve geldiğimizde de o dönemdeki il genel meclis üyelerimizle yapmış olduğumuz istişarelerde şunu ifade etmiştik. Yalova coğrafi alan bakımından Türkiye’nin en küçük vilayeti. Toplam 43 köyümüz var merkezle birlikte 6 ilçemiz var. Dolayısıyla kır kent arasındaki hizmet farklılıklarının ortadan kaldırılması, şehirde olan hizmetlerin benzerlerinin köylerimizde de olması. Köylerimizin yaşam kalitesinin yükseltilmesi anlamında bir vizyon ortaya koymuştuk. Dolayısıyla bu çalışma da o vizyonun bir parçası. Bugün geldiğimiz noktada gerçekten köylerimiz Anadolu’nun mahrumiyet yaşayan köyleri gibi değil, Avrupa’nın banliyöleri gibi. Bunun oluşmasında da en büyük pay il özel idaresine ait. Sayın Valimiz başta olmak üzere genel sekreterimizin koordinasyonunda bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bizde Yalova İl Genel Meclisi olarak bunun gibi isabetli projelere bütçeden pay ayırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu törenlere katıldıkça il genel meclisi olarak doğru bir iş yapmış olduğumuzun gururunu da hep birlikte yaşıyoruz. Yalova il özel idaresi ile birlikte ilimizde belediyeleri de kattığınızda toplam 15 yerel yönetim birliği var. Yalova il özel idaresi bir nevi büyükşehir yönetimi mantığıyla çalışarak yerel yönetimlere de araç gereç ekipman yürütülen projelerde çalışmalarda destek anlamında da ciddi katkıda bulunuyor. Araç filomuzun genişletilmesiyle birlikte bu katkılarında genişleyeceğini, büyüyeceğini ben düşünüyorum. Bu vesile ile bende başta sayın valimiz olmak üzere sayın milletvekillerimize özellikle, çünkü bu araçların alınmasında ciddi bir hibe de kullanılıyor. Bu hibelerin çıkartılmasında bakanlıklar nezdinde görüşmelerin yapılması anlamında milletvekillerimizin ciddi katkıları oluyor. Dolayısıyla kendileri de aramızda yok onlara da teşekkürle anmak isterim. İl özel idaresi genel sekreterimizin şahsında, özel idare çalışanlarımıza ve tabi parti ayrımı gözetmeksizin bütün il genel meclisi üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Kaya, ‘Özel İdaremiz bütün belediyelere örnek bir yapılanma içinde’

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’in ardından söz alan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ise, “İl Özel İdaremiz bünyesine kattığımız araç filosunun açılışı için bir aradayız. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim. Gerçekten il özel idaremiz, meclis başkanımızın da söylediği gibi büyükşehir mantığı içerisinde bütün ile hizmet verecek şekilde bir yapılanma bir hazırlık içerisinde. Dolayısıyla ben atılan adımların, yapılan çalışmaların çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Mevcutta 6 belediyemiz var bu belediyelerimiz 43 tane köyümüz hepsini kapsayacak şekilde hem araç filomuzu yeniliyoruz hem de hizmet etme noktasında da her yapılan çalışmanın içerisinde mutlaka il özel idaremizin de çok büyük bir katkısı olduğunu da gururla söylemek istiyorum. Dolayısıyla bu noktada emeği geçen tüm arkadaşlarıma, başta bize destek sağlayan sayın vekillerimize, il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize ben buradan desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İl özel idaremiz bütün belediyelerimize örnek bir yapılanma içerisinde. Bugün burada gördüğünüz asfalt plentimiz faaliyete geçti. Bütün belediyelerimize biz buradan asfalt üretiyoruz, ucuza asfalt veriyoruz, altyapıya destek oluyoruz. Yakın zaman içerisinde inşallah burada beton santralimiz de açılmış olacak, işlemeye başlayacak. Dolayısıyla ilimizdeki o rekabet ortamını da sağlayacak, o ortamın oluşmasına katkıda bulunacak çok büyük bir yatırım da hizmete geçecek inşallah. Dolayısıyla ben bütün emeği geçen il genel meclisi başkanımıza, il genel meclisi üyelerimize, il özel idaresi genel sekreterimize, emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu arada bu filonun yenilenmesiyle birlikte hem karla mücadelede olsun, altyapı yatırımlarında olsun çok güzel hizmetlere de vesile olacağını düşünüyorum. Yakın zamanda biliyorsunuz köylerimizde akıllı su saatine geçiyoruz. Bu sene il özel idaresinin mücavir alanında yer alan bütün köylerimizde akıllı su saati takacağız. Dolayısıyla araç filomuzda yer alan bazı araçlarımızda buna hizmet edecek. İnşallah su yönetimiyle ilgili de çok stratejik, çok önemli adımın büyük bir kısmını bu sene tamamlamış olacağız.

BİLGİ NOTU:

Yalova İl Özel İdaresi olarak makine parkımızın modernizasyonu kapsamında önemli adımlar atmış bulunmaktayız. Bu proje, afet müdahalesi, su patlakları, orman yangınları ve karla mücadele gibi durumlarda daha hızlı ve etkin müdahaleler sağlamak amacıyla araç kapasitemizi artırmayı hedeflemektedir. 2022 yılında başlattığımız modernizasyon projesi kapsamında, makine parkımıza 23 yeni araç kazandırdık. Bu alımlar sonucunda, 2022 yılında 49 araçla başladığımız makine parkımızdaki toplam araç sayısı 72'ye yükselmiştir. Makine parkı modernizasyonu kapsamında 2 yılda toplam 23 araç teslim edilmiş ve bu araçlara 63 milyon TL yatırım yapılmıştır. Bu projenin finansmanı kapsamında, 4,5 milyon TL'lik kısmı İdaremiz içerisinde kurduğumuz İktisadi İşletme üzerinden KDV muafiyeti sağlanarak, 9 milyon TL'si Çevre ve Şehircilik Bakanlığı araç hibelerinden ve kalan miktar ise İdaremiz bütçesinden karşılanarak toplam 63 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirilmiştir. 2. Etapta satın alınan ve teslim edilecek araçlar:

2024 Model Kar Küreme ve Tuzlama Ekipman Montajlı Mercedes Damperli Kamyon (1 Adet): 5.567.338,40 TL.

2024 Model 5500 Litre Taşıma Kapasiteli ADR'li Isuzu Akaryakıt Kamyonu (1 Adet): 3.788.416,32 TL.

2024 Ford Transit Çiftkabin Açık Kasa Kamyonet (1 Adet): 1.390.636,42 TL.

2024 Ford Transit Çiftkabin Kapalı Kasa Kamyonet (1 Adet): 1.390.636,42 TL.

2024 Model Mercedes Damperli Kamyon (2 Adet): 11.549.261,57 TL.

2024 Model Kuboto Mini Ekskavatör (2 Adet): 5.392.800,00 TL.

2000 Model Damperli Kamyonun Taşıyıcı Lowbed Üstyapı Değişimi (1 Adet): 250.000,00 TL.