Milli sporcu Aybüke İmancı rekorları alt üst etmeye devam ediyor ancak ilgisizlikten yakınıyor. 29 Haziran 2024 Pazar günü Giresun’un Tirebolu ilçesinde düzenlenen ve Serkan Cezayirli’nin organizatörlüğünü yaptığı, Cezair Fight Arena K1 Profesyonel Kickboks organizasyonunda mücadele eden Karate, Güreş, Judo, Kickboks, Muay-Thai ve Karma Dövüş Sanatları (MMA) Milli sporcusu Aybüke İmancı, kendisinden 10 kilo fazlası olan İranlı sporcu Parnian Ramandi ile karşı karşıya geldi. Daha önce katıldığı organizasyonlarda üst üste elde ettiği 3 altın kemerle bu unvana sahip tek sporcu olan ve kırılması zor bir rekora imza atan Milli sporcumuz Aybüke İmancı, İranlı rakibini de 3 raundun sonunda hakem kararlarıyla 3-0 mağlup ederek dördüncü altın kemerin sahibi oldu. Büyük erkekler ve büyük kadınlar olmak üzere toplamda 400’e yakın sporcunun sahne aldığı organizasyonun büyük bayanlar kategorisinde ise 50 civarında kadın sporcu ringe çıktı. Üst üste aldığı 3 altın kemer ile Türkiye ve Yalova’da bu unvana sahip tek Milli sporcu olan ‘Sarı Fırtına’ lakaplı Aybüke İmancı, Giresun’un Tirebolu ilçesinde düzenlenen ve Serkan Cezayirli’nin organizatörlüğünü yaptığı, Cezair Fight Arena K1 Profesyonel Kickboks organizasyonunda karşı karşıya geldiği İranlı rakibini de mağlup ederek koleksiyonuna dördüncü altın kemerini ekledi.

Yalova Karma Dovus Sanat Kadin Milli Sporcu Altin Kemer Mma (4)Milli sporcu ilgisizlikten yakındı

Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı Başar Acar, Tuba Demir’i Ağırladı

Kendi imkanları ile turnuvalara katılarak Yalova’yı temsil eden ve bu konuda destek görmediğini belirten Milli sporcu Aybüke İmancı, “Katıldığım organizasyonlara kendi çabalarımla gidiyorum. Kamu kurumlarından veya özel sektörden, iş insanlarından maddi-manevi herhangi bir destek görmüyorum. Görüşmeye gittiğim yerler deyim yerindeyse kapıyı suratıma kapatıyorlar. Maddi anlamda desteği geçtim manevi olarak da yanındayız gibi bir destekte görmedim. En azından paylaşım yaparak beni onore edebilirlerdi. Yalova’ya dördüncü altın kemeri getirdim ve döndüğümde karşılayabilirlerdi ya da makamlarına davet edebilirlerdi. Bu gibi durumlar sporcuları daha çok motive eder, daha çok çalışmaya teşvik eder, özgüven aşılar. Ancak kimseden herhangi bir destek görmedim. Gittiğim organizasyonlarda Yalova diye bir il var mı diye soranlar bile oluyor, şaşırıyorlar. Ben şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum, elde ettiğim dereceler ve başarılarım ortada. Ama kimseden destek görmemek beni fazlasıyla üzüyor” dedi.

Yalova Karma Dovus Sanat Kadin Milli Sporcu Altin Kemer Mma (2)‘Aybüke’nin başarıları tesadüf değil’

Aybüke İmancı Akademi Spor Kulübü yardımcı antrenörü ve Milli sporcu Aybüke İmancı’nın bireysel antrenörü olan İsmail Mazhiev’de organizasyona ve elde edilen başarıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mazhiev, “Zorlu bir süreç zorlu bir antrenman sistemiyle çalıştık. Disiplin, sıkı programlı bir çalışmayla 10 kilo fazlası olan rakibimizi yenmeyi başardık. Bu başarının sırrı sporcumuzun azmi, hırsı, isteği ve çalışma disipliniyle ilgili. Tam bir takım ruhuyla mücadele ettik, hoca-öğrenci gibi değil de tam bir aile kavramıyla çalıştık. Yeme-içme, düzen, disiplin, uyku düzeni derken, sakatlıklarda yaşadı, çok zorlu süreçlerden geçti. Tüm olumsuzlukları geride bırakarak dördüncü altın kemerin sahibi oldu. Aybüke, Türkiye’deki önemli profesyonel kadın sporculardan bir tanesi. İnanıyorum ki Yalova’ya daha çok kupa ve kemer getirecek, şehrimizi katıldığı organizasyonlarda en iyi şekilde temsil edecek. Ancak kamu kurumlarından, özel sektörden ya da iş insanlarından da destek alınmadığı sürece bir kadın sporcunun ne kadar ilerleyebileceğini bizde öngöremiyoruz. Bizim hedeflerimiz var gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” şeklinde konuştu.

Yalova Karma Dovus Sanat Kadin Milli Sporcu Altin Kemer Mma (3)

Kaynak: Haber Merkezi