İnce; Sorumlular Bir An Önce Yargı Hesap Vermeli İnce; Sorumlular Bir An Önce Yargı Hesap Vermeli

Akyol mesajında, “19 Temmuz 1921 tarihinde işgalden kurtulan Yalova, bağımsızlık ateşinin bir kez daha alevlendiği bir şehir olarak tarihe geçmiştir” diyerek şunları dile getirdi: “Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü vesilesiyle büyük bir gurur yaşıyoruz. Bu anlamlı gün, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı anlardan birini simgelemektedir. 
Yalova’nın işgalden kurtuluşu, sadece bu güzel şehrin özgürlüğüne kavuşması değil, aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ederek düşmanlarına karşı verdiği mücadelenin de bir yansımasıdır. Yalova, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, stratejik konumu ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir şehir olmuştur. Ancak yaşanan düşman işgali, bu güzel şehrin halkını derinden etkilemiş ve büyük acılara neden olmuştur. İşgal yıllarında Yalova halkı, bağımsızlık ve özgürlük aşkıyla kenetlenmiş, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen milli mücadelede önemli bir rol oynamıştır. 
19 Temmuz 1921 tarihinde işgalden kurtulan Yalova, bağımsızlık ateşinin bir kez daha alevlendiği bir şehir olarak tarihe geçmiştir. Bugün, Yalova’nın kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutlarken, aynı zamanda yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimine de vurgu yapmak istiyorum. Tıpkı 103 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de, Yalova’da vatandaşlarımız sokağa dökülmüş, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı büyük bir direniş göstermiştir. O gece, milletimizin birliği ve beraberliği, demokrasimize ve özgürlüğümüze olan inancı bir kez daha perçinlenmiştir. Yalova’nın kurtuluşunun 103. yıldönümünü kutlarken, geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha umutla bakıyoruz. Bugün, geçmişte olduğu gibi, milletimizin birlik ve beraberliğine, özgürlüğüne ve demokrasisine olan inancımızı bir kez daha tazeliyoruz. 
Yalova’nın kurtuluşunun 103. yıldönümünde, bu anlamlı günü büyük bir coşkuyla kutlarken, tüm Yalovalı hemşehrilerime sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir gelecek diliyorum. Nice mutlu ve gurur dolu yıllarda birlikte olmak dileğiyle, Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluşunu bir kez daha kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Kaynak: Haber Bülten