İstanbul Sanayi Odası’nın 1968 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük 500 şirketini ortaya koyan "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)" araştırması sonuçlandı. Akkök Holding’in güçlü ve yenilikçi şirketleri Akkim Kimya, Aksa Akrilik ve DowAksa bu prestijli listede yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Yalova Akkim Dowaksa Aksa Istanbul Sanayi Oda (3)Akkök Holding iştiraklerinden Yalova’da faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın sayılı karbon elyaf üreticilerinden DowAksa, bir önceki yıla kıyasla tam 53 basamak yükselerek listenin 348. sırasına yerleşti. Rüzgar enerjisi, otomotiv, savunma ve yapı güçlendirme sektörlerine inovatif ve rekabetçi çözümler sunan firma, 2023 yılındaki net satış rakamını yükseltti.

YTSO’dan Kenan Engin’e Destek! YTSO’dan Kenan Engin’e Destek!

1977’de Yalova’da temelleri atılan, iştirakleriyle birlikte 1300’ü aşan çalışanı ve 5 farklı lokasyonda toplam 800 bin ton üretim kapasitesiyle ihracat ve istihdama stratejik katkıda bulunan Akkim Kimya genel listede 203. sıranın sahibi oldu.

Yalova Akkim Dowaksa Aksa Istanbul Sanayi Oda (5)Bugün 5 kıtada 50’den fazla ülkede 300’e yakın müşterisi bulunan Türkiye’nin tek dünyanın ise lider akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, İstanbul Sanayi Odası’nın geleneksel “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)” araştırmasında bu yıl da 56. sıradan girmeyi başararak Türkiye’nin en büyük 100 şirketinden biri olma özelliğini korudu.  

İSO 500 araştırması, geleneksel olarak her yıl Türkiye’nin en büyük 500 şirketini net satış rakamlarına göre sıralamasıyla önem taşıyor.

Kaynak: Haber Bülten