Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, İŞKUR tarafından işverenlerin daha kolay çalışan bulabilmesi için devreye sokulan Aday Havuz Sistemi hakkında kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

“İş verenlerimiz sistem üzerinden iş arayanlara ulaşabilecek”

İşgücü piyasasında işverene aradığı elemanı bulma noktasında farklı alternatif ve projeler üzerinde çalıştıklarını belirten İl Müdürü Dede, “Meslek danışmanlarımızın iş arayanlara doğrudan yönlendirmesi, İl Müdürlüğümüzde yapılan işveren iş arayan görüşmeleri, sanal istihdam fuarları, işbaşı eğitim programları gibi. Gelinen noktada açık işlerin tam ve hızlı karşılanması ihtiyacı, bizi teknoloji ve Mobil uygulamaların desteklediği yeni arayışlara yönlendiriyor. Aday Havuz Sistemi istihdamı kolaylaştırmak adına işverene sunduğumuz yeni modellerden birisi. Aday Havuz Sistemi ile işverenlerimizin eleman ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidermelerini sağlayacağız. Artık işverenlerimiz İŞKUR'a kayıtlı iş arayanlara ulaşabilecek, onlara sistem üzerinden mesaj gönderebilecek ve davet edebilecekler." dedi. Dilerlerse ilan açmadan, başvuru beklemeden aradığı iş gücüne ulaşacak. Yeni devreye aldığımız platform ile; işverenler Kurumumuza ilan vermeksizin, aradıkları iş gücüne kolayca erişebilecekler” dedi.

‘Ahilik Dayanışma Kültürünü Yaşatan Bir Gelenektir’ ‘Ahilik Dayanışma Kültürünü Yaşatan Bir Gelenektir’

“İstihdam alanındaki çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıyoruz”

İşverenlerin iş gücü ihtiyaçlarını karşılamak için ilan açıp, ilana başvuru sürecini beklemeden yenilikçi aday havuz sistemi ile kendi kriterlerine uygun adayları sistem üzerinden bularak seçtiği kişilere mesaj yoluyla hızlıca ulaşabileceğinin bilgisini veren İl Müdürü Dede, “Aday Havuz Sistemine giriş yapan işverenler; görüntülenecek sayfada kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, yaş gibi birçok kriter ile ihtiyaç duydukları niteliklerde İŞKUR’a kayıtlı iş gücü potansiyelini görebilecek. İşverenler potansiyel iş gücünün özgeçmişlerini inceleyebilecek ve kendilerine en uygun adayları seçerek aday havuzlarını oluşturabilecek. Aday havuzlarını oluşturan işverenler uygun buldukları adaylara sistem üzerinden mesaj göndererek görüşmeye davet edebilecek. İşverenlerimizin Aday Havuz sistemini kullanabilmesi için Kurumumuz internet ana sayfasında Aday havuz sekmesine tıklayarak e-şube alanından giriş yapmaları gerekmektedir. Yeni hizmetimiz ile istihdam alanındaki çalışmalarımızı bir adım daha ileri taşımız olacağız, Bu vesileyle iş arayanlarımızın istihdamına aracılık edecek ve işverenlerimizin eleman taleplerini daha hızlı cevap verebileceğiz diyerek yeni hizmetimizin hayırlı olmasını dilerim” diyerek açıklamalarına son verdi.

Kaynak: Haber Merkezi