ASAYİŞ

“Zeytin ve Gölge” Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Vermiyor

Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, narkotik arama köpekleri Zeytin ve Gölge’nin eşliğinde 17 farklı adreste baskın gerçekleştirdi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Uyuşturucu Madde Suçlarına Karışan Şahısların Tespiti ve Yakalanmasına Yönelik Operasyonel Çalışmaları aralıksız ve kararlılıkla sürdürülüyor.

16 Eylül Pazartesi günü Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Birimlerinin 50 Ekip, 2 Narkotik Arama Köpeği ve 250 Personelin katılımıyla 17 Farklı Adrese Eş Zamanlı Operasyon düzenlendi.

Yürütülen soruşturma kapsamında; Genel Toplamda 29 Şüphelinin İkamet Adreslerine Narkotik Madde Arama Köpekleri Zeytin ve Gölge eşliğinde Eş Zamanlı şok baskın şeklinde aramalar gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen ikametgâh, müştemilat, araç ve üst aramalarında;

2809,7 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi,

2632 Adet Sentetik Ecza Grubu Hap,

4,67 Gram Metamfetamin Maddesi,

2,26 Gram Skunk Maddesi,

6 Adet Hassas Terazi,

2 Adet Tabanca,

12 Adet Fişek ele geçilirdi.

Ayrıca yapılan aramalarda, Uyuşturucu Madde Üretim ve Çoğaltımında kullanıldığı değerlendirilen,

1450 Gram Sentetik Kannabinoid Maddesi Yapımında Kullanılan Ara Madde,

3810 Mililitre Kimyasal Sıvı ele geçilmiştir.

Uyuşturucu Madde Ticaretinden elde edildiği değerlendirilen;

359.225 Türk Lirası Para ele geçirildi.

Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna Muhalefet Suçlarından 29 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen 18 şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.