Türkiye’nin yıllar geçtikçe önemini arttıran illerinden birisi olan Yalova’ya her geçen gün yeni bir işletme daha katılarak ile katkı sağlamaya başlıyor. Bu işletmelerden biri olan ve merkezi İstanbul’da olan Ahenk Turizm’in Yalova Şubesi, Süleymanbey Mahallesi Şehit Osman Altınkuyu Caddesi’ndeki işletme binasında 20 Temmuz Cumartesi günü itibariyle açılışını gerçekleştirdi. İlimizin tanınmış esnaflarından Azmi Özgümüş’ün eşi Gülşen Özgümüş ile damadı Murat Çotuker’in işletmesini yürüteceği Ahenk Turizm’in Yalova Şubesi’nin açılışına Yalova’nın en tanınmış isimleri gelerek Özgümüş ailesine destek oldu.

Başkan Cengiz; İnsanlar Balkonlara Çıkamaz, Cam ve Perdelerini Açamaz Hale Geldi! Başkan Cengiz; İnsanlar Balkonlara Çıkamaz, Cam ve Perdelerini Açamaz Hale Geldi!

Ülkemizin güzide yerlerine ve yurt dışına gezi turları düzenlemeye başlayan Ahenk Turizm’in Yalova Şubesi’nin başında olan Gülşen Özgümüş, kapılarını Yalova Gazetesi’ne açtı. Özgümüş, işletmesinin hizmet alanlarından hayallerine kadar birçok konuda samimi açıklamalarda bulundu.

Yalova Kultur Il Yurtdisi Tur Gezi Ahenk Turizm (3)“Pandemi sonrası kendi işimi yapmaya karar verdim”

İlk olarak kendisi hakkında bilgi veren Gülşen Özgümüş, “1959 doğumluyum. Eşim Azmi Özgümüş yıllar boyunca esnaflık yaptı ve “Berber Azmi” olarak bilinir. İki çocuğum var. Ben bu işi daha önce hobi olarak yapıyordum ama pandemi sonrası kendi başıma yapmaya karar verdim” ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen açılışlarına Yalova’nın önemli insanlarının geldiğini ve diğer şehirlerden dostlarının kendisini yalnız bırakmadığını belirten Özgümüş, “Açılış çok güzeldi ve değerli kişiler geldi. Beni onere ettiler, sevindim ve mutu oldum. Unutulamayacak bir gündü” dedi. Eşi Azmi Özgümüş’ün berberliği bıraktıktan sonra Arıcılık ile uğraştığını söyleyen Gülşen Özgümüş, “Eşimin çevresi olduğu için bal satışını resmi yoldan yapalım dedik. Burası daha önce “Özgümüş Arıcılık” adı altında hizmet veriyordu. Sonra eşim Azmi Özgümüş rahatsızlanınca kapatmak zorunda kaldık. Burası başka bir şey oldu ama daha sonra tekrar bize nasip oldu ve Ahenk Turizm olarak hizmet vermeye başladık” şeklinde konuştu.

Yalova Kultur Il Yurtdisi Tur Gezi Ahenk Turizm (5)“Bütün turlarımın başındayım”

Arıcılıktan Turizm işletmeciliğine geçişi hakkında bilgi veren Özgümüş, “Benim biraz esnaflık yönüm var. Babamız bizimle Almanya’dan buraya gelince biz her işe atıldık. Ben Azmi Bey ile evlenince kestane ve lokum işi de yaptım. Ben gezmeyi seviyorum. Annemin arkadaşının bir oğlu vardı ve bu işi yapıyordu. Canım gezmeyi isteyince arkadaşlarımı, çevremi ayarlıyordum ve geziyorduk. Daha sonra kendi sevdiğim şeyi iş olarak yapmaya karar verdim” ifadelerini kullandı. Ahenk Turizm’in 3-4 senedir kültür turlarının devam ettirdiğini söyleyen Özgümüş, “Mısır turu, Balkan turu, Irak turu ve Balkan turu gibi talebe göre değişik turlar yapmak istiyoruz. Umre turumuz zaten vardı ve o devam ediyor” dedi. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri Karadeniz turu hakkında konuşan Özgümüş, “Ben bütün turlarımın başında olmak istiyorum. Müsait olduğum ve sağlığım elverdiği sürece de katılmayı düşünüyorum. Benim çok değişim bir rotam var, klasik bir Karadeniz gezisi değil. Önce Erzurum’u gezdik. Gece Kars’ta kaldık ve çok güzel bir Kars gecesine katıldık. Gürcistan’da Batum’a geçtik. Daha sonra Hopa’dan başlayıp Rize, Giresun ve Ordu’ya gittik. Gezimiz 5 gece 6 gün sürdü” şeklinde konuştu.

Üniversite Hocalarına Irak Turu

2 Ağustos’ta başlayacakları Ege turu hakkında bilgi veren Özgümüş, “5 gece 6 gün sürecek. Gezip gezip aynı otele döneceğiz. Almanya’dan gelen bir aile için bu turu organize ettik. Özel bir VİP araç ile gideceğiz. Dolu dolu alacak, yüzmeyle ve tekneyle geçecek bir Ege turumuz olacak” ifadelerini kullandı ve daha sonra ise 1 gecelik yatılı olmak üzere Cunda, Gökçeada ve Bozcaada’ya gidecekleri bir turun daha olacağını söylerken yaz boyunca bu yoğunluğun devam edeceğini belirtti. Özgümüş, İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 35 kişilik bir grubu, kendi istekleri üzere Irak’a götüreceklerinin açıkladı. 8 Eylül’de GAP turuna başlayacaklarının bilgisini veren Özgümüş, “O gezi de 5 gece 6 gün sürecek. Tarsus’tan başlayacağız. Birinci gün Gaziantep’te, ikinci gün Urfa’da, üçüncü gün Mardin’de, dördüncü gün Diyarbakır’da ve beşinci gün de Kayseri’de konaklayacağız. Bu şekilde turdan tura koşuyoruz” dedi. Hedeflerinin büyük olduğundan bahseden Özgümüş, “İşlerimiz iyi gittikçe talebe göre illere açılarak şube açmayı düşünüyoruz” diyerek açıklamasına son verdi.

Sizlerde Ahenk Turizm ile Türkiye ve Yurt dışına seyahat etmek istiyorsanız 0533 777 64 26 irtibat numarasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi