Eylül Ayında Yalova'da Ziyaret Edilebilecek 5 Doğal Güzellik Eylül Ayında Yalova'da Ziyaret Edilebilecek 5 Doğal Güzellik

2016 yılının 15 Temmuz tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin yıldönümünde Yalova’nın önemli isimlerinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu isimlere Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’da katıldı. 
“Hesap etmedikleri şey milletimizin vatan sevgisiydi”
15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin sekizinci yıl dönümünde olduğumuzu hatırlatan Vali Dr. Kaya, “O karanlık gecede, milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağını, milletin iradesine zincir vurulamayacağını bir kez daha dünyaya ispat ettik. 15 Temmuz 2016 gecesi de bu hain planlardan biriydi. Bir grup hain, milletin iradesini ve demokrasiyi yıkmaya kalkıştı. Fakat hesap etmedikleri şey, aziz milletimizin vatan sevgisi ve birlik beraberlik ruhuydu. O gece, milyonlarca insan sokaklara döküldü ve canı pahasına demokrasiyi savundu. Bu kahramanca direniş, tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığa ne kadar düşkün olduğunu ve esaret altına asla alınamayacağını göstermiştir.  Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi, "Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez." Bu söz; 15 Temmuz gecesi milletin tek yürek olarak gösterdiği destansı direnişi en güzel şekilde özetlemektedir” dedi.
“Bir olduğumuzda yenilmeziz” 
Bu anlamlı günde, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istediğini belirten Vali Dr. Kaya, “Birlik ve beraberliğimiz sayesinde her zorluğun üstesinden gelebileceğimize inancımız tamdır. Her daim provokasyonlar, milleti kendi içinde birbirine düşürmek isteyenler tahmin edemeyeceğimiz türlü türlü oyunlar dün olduğu gibi bugün ve yarın da olacaktır. Bize düşen sağduyumuzu ve vicdanımızı hiçbir zaman terk etmemek ve daima devlet ve milletin yanında olmaktır. Çünkü biz bir olduğumuzda güçlüyüz, bir olduğumuzda yenilmeziz! Unutmayalım ki; Devletimizi güçlü kılmak için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu ülke için kimimiz canını koyar ortaya, kimimiz kanını. Kimimiz alın terini koyar ortaya, kimimiz yeteneklerini. Herkesin işini en iyi şekilde yapması, devlete ve millete karşı sorumluluklarını yerine getirmesi, ülkemizin kalkınması ve güçlenmesi için hayati önem taşımaktadır. Çıplak elleriyle dünyanın en büyük destanlarından birini yazan, 15 Temmuz’un tüm isimsiz kahramanlarına, asker, polis ve güvenlik güçlerimize, gazilerimize bin selam olsun. Başta Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizi vatanımızda hür ve bağımsız kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü yürekten kutluyorum.  O geceyi ‘’Milletin Zaferi’’ yapanlara bin selam olsun” ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı. 
 

Kaynak: Haber Bülten