EĞİTİM

Yalova TEMA, Final’e Misafir Oldu

TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği, Yalova Final Akademi Okullarına misafir oldu.

Final Okulları’ndan Eğitim Koordinatörü Merve Taşkan’ın daveti üzerine okula giden İl Temsilcisi Arzu Demir iki farklı oturumda öğrencilere sunum yaptı. İl Temsilcisi Arzu Demir davetle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yalova Final Okullarından Eğitim Koordinatörü Merve Taşkan öğretmenimizden harika bir davet aldık. Öğretmenimiz bizlere Yalova da bir ilk olacak Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı Fidan Bağışı kampanyası için çalışmaya başladıklarını, öncelikle öğrencilerine orman konulu TEMA sunumu gerçekleşmesini talep ettiler. Biz de davete seve seve icabet ederek iki farklı oturumda tüm okul öğrencilerine Türkiye Ormanları, Orman oluşturmanın önemi ve Fidan Bağışı konularında sunum gerçekleştirdik.”

DOĞA İÇİN GELENEKSEL YALOVA FİNAL AKADEMİ OKULLARI KERMESİ

Demir, okulda ortaokul ve lise öğrencileri tarafından düzenlenen Yerli Malları haftası etkinliğine de katıldı. Öğrenciler, velilerin de desteği ile hazırladıkları birbirinden harika lezzetleri kermes’e getirdiler. Gün boyunca devam eden kermesten elde edilen gelirle Yalova Hayrettin Karaca Hatıra Ormanı ve Eskişehir Kümbet Hatıra Ormanı’na fidan bağışında bulunuldu. Demir, “Bu özel ormanlarda yeni fidanların toprakla buluşmasına vesile oldukları için tüm finalli öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca Okul Müdürü Osman Karaçin, Ortaokul Müdürü Çağatay Özbek ve Eğitim Koordinatörü Merve Taşkan’a TEMA Vakfına gösterdikleri destek ve nazik ev sahipliğinden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz“dedi.

Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir‘’ sözü Final Akademi Okulları’nda gerçekleşti. Öğretmenler ve öğrencilerle Saha Faaliyet Programı ya da Eğitim Programları kapsamında; fidan dikimi, ağaçlandırma, su, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, iklim değişikliği, doğal varlıkların korunması ve farkındalık oluşturma, etkinleri yıl boyunca gerçekleştirilmesiniplanlıyoruz. Fidan dikim etkinlikleri önümüzdeki günlerde devam edecek.