Bilim Şenliği Başladı Bilim Şenliği Başladı

1996 yılında Bursa’nın İznik ilçesinde ilk işletmesini açtıktan sonra büyük sükse yapan ve an itibariyle 42 ilde aktif olup 278 şubesiyle hizmet veren Köfteci Yusuf’un üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan gıda denetimleri sonucu Köfteci Yusuf’un köftesinde ve dana eti dönerinde domuz eti tespit edilmesi ve “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine eklenmesi gündeme bomba gibi düştü. 
Olayın duyulmasının ardından Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Aktaş, kendilerine komplo kurulduğunu iddia ederken, toplumdan da farklı tepkiler gelmeye başladı. Köfteci Yusuf’un yerli bir marka olma olması ve mafyanın geçmişte işletmeye çökmeye çalıştığı iddialarının yeniden gündeme gelmesinin ardından bir grup vatandaş işletmeye destek vermeye başladı ve bu durumu “komplo” olarak nitelendirdi.
Köfteci Yusuf’a destek veren derneklerden biri de Yalova’da ortaya çıktı. Başkanlığı’nı Süleymanbey Mahalle Muhtarı Mustafa Kandemir’in yaptığı Yalova İli Muhtarlar Derneği, Köfteci Yusuf’a destek olmak amacıyla 14 Ekim Pazartesi saat 10:00’da kahvaltı organizasyonu düzenleyecek. 
Yalova İli Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, “Ülkemizin milli yerli firması Köfteci Yusuf’a kurulan komploya karşı destek olma amacıyla 14 Ekim Pazartesi sabahı saat 10:00’da kahvaltı organizasyonu düzenliyoruz. Bursa yolundaki işletmeye merkez köy ve mahalle muhtarlarımız ile birlikte gideceğiz. Basın açıklaması gerçekleştireceğimiz kahvaltı organizasyonuna Yalova’daki basın mensuplarının katılımını beliyoruz” dedi.
 

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel