Yalova  Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın başkanlığında, Yalova Eski Devlet Hastanesinin, diş hastanesine çevrilebileceği aktarılmıştı. 2023 yılını değerlendirmek için İl Sağlık Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirilmişti. Vali Kaya ise, hastanenin yıkımı halinde, yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının planlandığını dile getirerek, durumun ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getirmişti. Yalova Eski Devlet Hastanesinin son durumu ne olacak, uzun zaman geçmesine rağmen netlik kazanmadı.

 Vatandaş Eski Hastaneyi Özlüyor!

 Terkedilmiş ve çürümeye bırakılmış Yalova Eski Devlet Hastanesinin atıllığı gözle görülür şekilde artmış durumda. Akıbetinin ne olacağı henüz belli değilken, vatandaşın en büyük arzusu; Yalova Eski Devlet Hastanesinin tekrar işler konuma gelmesi. Sağlamlaştırma çalışması yapılması gerektiği aktarılan hastanenin durumu ne olacak merak konusu.  Vatandaşın en büyük yakındığı konulardan birisi Yeni Hastanenin ulaşım yönünden zorlu olması oldu. Eski Hastanenin kolay ulaşılabilir konumda olması, buraya bir hastane olması ve yılların alışkanlığının sürdürmek istemesi oldu. Hiç değilse acilinin işler konumda kalması gerektiği vatandaşın en çok arzu ettiği konulardan biri.  Yeni hastanenin şehre uzaklığı ve ulaşım konusunda vatandaşa zorluk yaşatması, Yalova Eski Devlet Hastanesinin tekrar canlandırılması gerektiği vatandaşın kanaatinde.

Yalova Eski Devlet Hastanesi’nin Yerine Yenisi Planlanıyordu?

2023 yılı bitmeden Yalova Valisi Hülya Kaya, Çiftlikköy’e ziyaret gerçekleştirmiş ve eski devlet hastanesinin akıbeti ile ilgili plan ve projeyi aktarmıştı. Yalova Valisi Dr. Kaya da, hastanenin yıkımı halinde yeni bir devlet hastanesinin yapılmasının planlandığını dile getirerek, durumun ilerleyen günlerde netleşeceğini dile getirmişti.

 Yalova Eski Devlet Hastanesi’nin durumuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Burak Gül, “Eski Yalova devlet hastanesinin yapımına 1998 yılında başlandığı için bazı deprem testlerinden geçmesi gerekti ve bu testler sonucunda fiziksel olarak yetersiz olduğu tarafımızca tespit edildi. Ondan dolayı hastanedeki poliklinik faaliyetlerine ara verdik” dedi.

Yalova Eski İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray’ın başkanlığında, 2023 yılını değerlendirmek için İl Sağlık Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirilmişti. Müdür Eray, “Eski Devlet Hastanemizi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapmak istiyoruz bununla ilgili karar Bakanlığımızda. Güçlendirme kararı çıkarsa vereceğimiz hizmetler belli ancak yıkım kararı çıkarsa süreç yeniden başlayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Hastanenin ulaşım konusunda vatandaşa zorluk yaşatıyor. Çöken yol, yolların kötü durumu, Yalova Eski Devlet Hastanesine özlem çektikleri vatandaş tarafından aktarılıyor. Acilin işler konumda kalmalıydı ifadesi birçok vatandaşın dilinden düşmüyor. Yalova Eski Devlet Hastanesi’nin akıbeti ne olacak hala belli değil.

5 Kilometrelik Yatay Mağarayı Keşfederek Belgeselini Çektiler 5 Kilometrelik Yatay Mağarayı Keşfederek Belgeselini Çektiler

Muhabir: Duygu Saral