ÇİFTLİKKÖY

TEMA Çiftlikköy Ekibi Doğa Eğitimlerine Hızlı Başladı

TEMA Vakfı Çiftlikköy İlçe Temsilciği’nin organizasyonuyla Çiftlikköylü öğrenciler için doğa eğitimleri gerçekleştirildi.

Mehmet Akif İnan Ortaokulu Ortaokulu, Tema eğitimlerine gezi ile start verdi. TEMA Vakfı Çiftlikköy Sorumluluğu organizasyonunda Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu TEMA gönüllüsü ve Çevre kuĺübü öğrencileri ile Karaca Arboreteum gezisi yapıldı.
TEMA Çiftlikköy Saha Koordinasyon Sorumlusu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yasemin Özcan ve TEMA gönüllüsü Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yavuz Tektaş ile TEMA Eğitim Yardımcısı Samiye Yeliz Fitoz tarafından gerçekleştirilen gezide gönüllü öğrenciler Karaca Arboretum’da ağaç ve çalıları inceleyip çeşitli doğal materyaller ve tohumlar topladılar.
Doğa eğitim başvuruları 11 Ekim Cuma günü tamamlandı. TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı arsında yapılan protokolle okullarda öğretmenlerin başvuruları ile her yaş grubunda doğa eğitimi yine öğretmenler tarafından veriliyor. Tema Vakfı da başvurusu olan sınıflara eğitim materyali gönderiyor.
Tamamen müfredatla uyumlu olan doğa eğitimlerinde materyaller eğitime destek vererek zenginleştiriyor.  Her yaş ve sınıf seviyesi doğrultusunda sınıf içi ve sınıf dışında sayısız etkinlik bulunuyor. Okulun, sınıfın imkanları doğrultusunda öğretmenler kolaylıkla bu etkinlikleri seçip işlediği ünite sonunda ya da içinde uygulayabiliyor.