İlimizin en başarılı kulüpleri arasında yer alan HDI Sigorta Yalova Ortopedikler Spor Kulübü(YOSK)’nün iki yıldız genci Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun U23 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda ter dökecek. Bu sezon Süper Ligde ve EuroCup-3’te gösterdikleri performans ile göz dolduran iki oyuncu, Ankara’da gerçekleştirilen son kamp sonrasında İspanya’ya hareket etti. 23-30 Haziran 2024 tarihleri arasında Madrid’de oynanacak müsabakalardan YOSK’un iki yıldızı Ay-Yıldızlıların en büyük kozu olacak.

Hollanda’da gerçekleştirilen ve bu ülkeyle ile Almanya’nın yer aldığı ikili kampta Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun performanslarıyla dikkat çekmişti.

Yalova Turkiye U23 Erkek Basketbol Takim Ispanya Madrid Turnuva (3)

İspanya’da 23-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek U23 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda 7 ülke milli takımı katılacak. Genç Milli takımımızın yanında Büyük Britanya, İspanya, İtalya, Polonya, Almanya, İtalya organizasyonda yer alıyor. Takımlar ilk aşamada 6 maç oynanacak.6 maç sonucunda ilk 4 sırada yer alan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalde çapraz eşleşme ile (1-4 ve 2-3 ) takımlar final mücadelesi verecek. Klasman maçlarında ise 5-7 sıralarında takımlar klasmanlar maçları mücadelesini sürdürecek.

Türkiye U23 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’na 24 Haziran Pazartesi günü İsrail maçıyla başlayacak. Ay-Yıldızlılar ikinci maçında 25 Haziran Salı günü Büyük Britanya ile karşılaşacak.

Onur Ayhan Eroğlu ve Salim Kurşun ile arkadaşları üçüncü müsabakasında 26 Haziran Çarşamba günü ise Almanya ile kozlarını paylaşacak. Millilerimiz bu maçın ardından aynı gün ikinci seansta İtalya’yla karşılaşacak. 27 Haziran Perşembe günü ise Türkiye’nin rakipleri önce İspanya ardından Polonya olacak.

Yalova Turkiye U23 Erkek Basketbol Takim Ispanya Madrid Turnuva (1)

Başkan Tavşan’a Kadıköyspor Çıkarması Başkan Tavşan’a Kadıköyspor Çıkarması

Kaynak: Haber Merkezi