Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği’nin bu yıl düzenlediği 23. Yalova Şiir Akşamları ve 12. Kardeş Kentler Buluşması etkinliği 25-30 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Yalova Kent müzesinde yapılan açılıştan sonra Subaşı, Kaytazdere ve Çiftlikköy’de şiir dinletileri yapıldı.

Hatay’da iki yılda bir verilen Altın Defne Edebiyat Ödülü bu yıl on kardeş kent arasındaki edebiyata katkılarından dolayı Nuri Taner’e verildi. Yalova Kent Müzesinde yapılan törende Aalen Antakya Kültür Derneği Başkanı Mehmet Karasu, Yalova milletvekili Tahsin Becan’ı davet ederek ödülün araştırmacı yazar ve şair Nuri Taner verilmesini sağladı. Ayrıca Antakya Kültür Derneği tarafından yapılan hayatını anlatan Nuri Taner kitabı armağan edildi.

Yalova'da Sinema Tarihi Yazılıyor İlk Belgesel Film Festivali Geliyor! Yalova'da Sinema Tarihi Yazılıyor İlk Belgesel Film Festivali Geliyor!

Yalova Sair Yazarlar Dernek Kardes Kentler Buluma Vekil Belediye Baskan (1)Yalova Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Taner, “Her yıl biraz daha büyüyerek yaptığımız etkinliğimizi bu yıl 10 kardeş ili kentimize davet ederek kültürel ve sanatsal açıdan paylaşımlarda bulunduk. Kent kültürünün üzerine sohbetler ettik. Gelecek yıl bu etkinliği, daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz uluslararası Yalova Şiir akşamları boyutuna taşımak istiyoruz. . Bu Yıl yaptığımız etkinliklere desteklerini esirgemeyen milletvekilimiz Sayın Tahsin Becan beyefendiye, İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Hasan Soygüzel beyefendiye, İl Kültür Müdürü Ziya Karatekin beyefendiye, Yalova Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gürel beyefendiye, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Tutuğ beyefendiye, Subaşı Belediye Başkanı Sayın Turan Canbay beyefendiye, Kaytazdere Belediye Başkanı Sayın Doğan Çitil beyefendiye, Çiftlikköy Belediye Başkanı Sayın Adil Yele beyefendiye, , Subaşı Göç Müzesi Kurucu Sayın Zeki Gürsu beyefendiye ve İlimizin siyasi parti yöneticilerine kent kültürünün zenginleşmesine verdikleri katkılardan dolayı sonsuz şükranlarımızı sunarız. Ayrıca kentimize değerli vakitlerini ayırıp bizi yazım ve resim sanatının duygusal atmosferinde yolculuğa çıkaran değerli şair yazar ve ressam dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Taner, en kısa zamanda yeni etkinliklerle yeniden görüşeceklerini belirterek etkinlikte teknik işlerin hazırlanmasında ve sunumlarda yer alan Fuat Özgen Orhan Kocadağ ve Erkan Kurt’a teşekkür etti.

Kaynak: Haber Bülten