Yeni Şehir, Yeni Serüven! Yeni Şehir, Yeni Serüven!

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı’nın da katılım sağladığı forumun açılış konuşmasını yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Özbekistan’la iş birliklerimizi taçlandıracak en önemli adım Türk-Özbek Üniversitesinin kurulması olacaktır” dedi. Ortak hedef ve vizyonların hayata geçirilmesinde iki ülke üniversitelerine de çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Prof. Dr. Özvar, “Nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerimizde öğrenim görmesini destekliyoruz” açıklamasında bulundu. 
7 Anlaşma İmzalanmıştı
Yalova Üniversitesinin aktif katılım gösterdiği Türk-Özbek Eğitim Forumları, iki ülke yükseköğretim kurumları arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, 2. Özbek-Türk Eğitim Forumu’nda bu kapsamda Özbekistan’da faaliyet gösteren 7 üniversite ile ikili anlaşmaya imza atmıştı.
Yalova Universite Rektor Mehmet Bahcekapili Turkiye Ozbekistan Egitim Forum (4)Yalova Universite Rektor Mehmet Bahcekapili Turkiye Ozbekistan Egitim Forum (2)Yalova Universite Rektor Mehmet Bahcekapili Turkiye Ozbekistan Egitim Forum (1)

Kaynak: Haber Merkezi