Çocuklar arasında oynanan kanlı para oyunu velileri telaşlandırıyor. İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları etkisi altına alan oyun her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Öğretmenler, bu konuda velileri bilgilendirerek çocuklarını uyarmalarını istiyor. Uzmanlar, oyunun tehlike saçtığını kalıcı hasarlara, sert ve kesici cisimle yaralanmalara, yumuşak doku hasarlarına ve enfeksiyonlara yol açabileceğini belirtiyor.
Kanlı Para Oyunu nedir?
‘Kanlı para’ oyununun oynanışı, önce havaya madeni para atılıp elin ters tarafıyla tutuluyor, daha sonra para parmaklar arasına alınarak sıkıştırılıyor. Para sabit tutulduktan sonra “kanlı para” denilerek 3 kez sert bir şekilde masaya vuruluyor. Para düşerse ceza uygulanıyor; ceza, elin masaya dik bir şekilde koyulup karşı taraftan fırlatılan para nedeniyle kanamalardan oluşuyor.
Bir madeni para ile oynanan kanlı para oyunu, ilk olarak çocukların ellerinde oluşan yaralanmalardan fark edildi. Tik tok uygulamasında görülüp, oynanmaya başlanan kanlı para, çocuklar arasında hızla yayıldı.
Kanlı para nasıl oynanır?
İki ya da daha fazla çocuğun bir madeni para ile oynadığı kanlı parada cezalandırılan çocuğun ellerinde ve parmaklarında kanamalar meydana geliyor. Bazı öğrenciler oyunun daha kanlı olması için madeni paranın etrafına bıçakla kesikler bile atıyor.
Madeni paranın havaya atılması ile başlanan oyunda, çocuk elinin tersi ile parayı havada tutmaya çalışır. Parmaklar arasında sıkıştırılan para çocuğun kanlı para diyerek masaya üç kez vurması ile devam eder. Oyunu oynayan çocuk parayı düşürürse cezalandırılır. Ceza alan çocuk elini yumruk yapar ve masaya dik olarak koyar. Karşısındaki çocuk madeni para ile diğer çocuğun el eklemlerine kan akana kadar vurur.
Okullar velileri uyarıyor
Hızlı bir şekilde yayılan oyunun tehlikeli sonuçları mevcut. Çeşitli illerden gelen haberlerde elini kıran ve yaralayan çocuklar bulunuyor. Uzmanlar, kan akmasına neden olan bu oyunun bulaşıcı hastalıklara ve enfeksiyon hastalıklarına neden olabileceğini belirtiyor. Bunun üzerine okullar da velileri çocuklarının ellerini kontrol etmeleri ve oyunun zararlarını anlatmaları konusunda mesajlar gönderiyor.
HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN