Neşe-İ Muabbet Korosu

Bu hafta sizlere Neşe-i Muabbet korosu hakkında birşeyler yazma ihtiyacı duydum.İçinde yer almaktan keyif aldığım koro Yalova’nın sanata açılan bir penceresi.

  Geçtiğimiz hafta Şefliğini Suat Hocamızın yaptığı koro 28 Eylül akşamı saat 20.00 da Raif Dinçkök Kül-tür Merkezinde bir organizasyona imza attı.Prova adını verdikleri konserle sanatsever dostlarla buluşa rak unutulmaz bir gece yaşattılar.Türk Sanat Müziğinin Uşşak makamı ağırlıklı olmak üzere sunulan gecede dinleyicilerin kulaklarına hoş nağmeler söylediler.Yoğun bir katılımla konsere başlayan gece seyircilerinde iştirak etmesiyle daha coşkulu bir hal aldı.Vali yardımcımızın ve Kültür Müdürü Ziya Karatekin Hocamızın ,iştirakleriyle daha görünür oldu.

  Konser bitiminde alınan alkış,yüzlerdeki tebessüm ve bir daha buluşmak üzere verilen sözler bütün emeği geçen değerli arkadaşlarımızın yorgunluğunu unutturdu.Müziğe ilgi duyan arkadaşlarımızda her akşam çarşamba19.00-21.00 arası İl Özel İdare Salonunda  yaptığımız çalışmaya katılmak istedikle rini beyan etmeleri bizleri mutlu etti.

  Sanatın insanları birleştirme ve şekillendirme gücü ne kadar güzel.Yaptığınız işten alınan olumlu dö   nütler o işi daha dikkatlı yapmanızda en büyük amaç oluyor.Özellikle gençlerin Türk Müziğine ilgi duymalarını sağlamak bence en büyük gaye olmalı.Bu konuda devletimize.belediyeye ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşmekte.Yapılan maddi  ve manevi desteklerin amatör ruhla yapılan çalışmaların sürekliliğini sağlar.

 İşin aslına baktığımızda koro kelimesi kısa bir kelime gözüküyor.Işık tasarımı ,ses düzeni,solistlerin eserle uygun olabileceklerin seçimi,koro düzeni ve dışardan gelecek değerli saz ekibinin ağırlanması ve davetiyelerin basımı ve dağıtımı hep ayrı ve emek isteyen süreçler.O konuda ilimizde kıymetli koroların mevcudiyetinden bahsedebiliriz.

   Koro aynı zamanda ;yaşamda nefes  aldığımız hayatı renklendirdiğimiz bir liman olarak görüyorum.  Koşturmacalara bir nebzede olsa ara verip ruhumuzu iyileştiren bir yer.İçimizde öğretmen,doktor,  işçi,esnaf kimler yok ki.Bunları biraraya getiren sanatın sonsuz gücü.

  Böyle bir geceyi bize yaşatan başta şefimiz değerli hocamız Suat Hocamıza ,değerli koro elemanları  na ,saz sanatçılarına ve sahne düzenine katkı sağlayan Raif Dinçkök personeline ve emeği geçen herkese ve bizleri yalnız bırakmayarak konsere gelerek dinleyen dostlarımıza teşekkürü borç biliriz.

  Haftaya yeni gündemlerde buluşmak dileğiyle sağlıkla kalın sanatla kalın…