EKONOMİ

“Muafiyet düzenlemesi engelli ve ailesi lehine olmalıdır”

Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, Meclis'e sunulacak vergi paketine, engelli ailelere 'vergi mirası' yükleyecek bir maddenin eklenmesi iddiasına tepki gösterdi.

Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV'sini tümden ödemek zorunda kalacak. Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslanhan, Meclis'e sunulacak vergi paketine, engelli ailelere 'vergi mirası' yükleyecek bir maddenin eklenmesi iddiasına tepki gösterdi.

Arslanhan açıklamasında, “Engelli kişi vefatından sonra ailesine miras olarak ÖTV vergisini bırakacak olması ne acı, düzenlemeden vazgeçilmelidir. Muafiyet düzenlemesi engelli ve ailesi lehine olmalıdır. Yakın bir süreçte Meclis’e sunulacak vergi paketine, engelli ailelere ‘vergi mirası’ yükleyecek bir maddenin eklenmesi bekleniyor. Buna göre, Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV’sini tümden ödemek zorunda kalacak. Böylelikle hayatını kaybeden engelliler, geride kalan ailelerine vergi mirası bırakacak. Bizler söz konusu tasarıya mağduriyet yaşanmaması adına katkı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan alınan bilgilere göre, bayramdan hemen sonra Meclis'e sunulacak vergi paketine, engelli ailelere 'vergi mirası' yükleyecek bir maddenin eklenmesi bekleniyor. Buna göre, Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf araç satın alan aile, engelli yakınının vefatı halinde kendisine kalan aracın ÖTV'sini tümden ödemek zorunda kalacak.