SİYASET

Kendir’den Köfteci Yusuf’a Destek!

İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir, ürünlerinde domuz eti çıktığına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından rapor yayınlanan Köfteci Yusuf’a giderek desteğini iletti.

Ülkemizin önde gelen restoran zincirlerinin başında gelen Köfteci Yusuf’un ürünleri içinde domuz etine rastlandığı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın rutin denetimleri sonrası ortaya çıkmıştı. Bakanlığın, Köfteci Yusuf’un köftesinde ve dana dönerinde “domuz etine” rastlandığını tespit edip “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesine eklemesinin ardından ülke gündemi bir kez daha değişti. Haberin Türkiye çapında duyulmasının ardından Köfteci Yusuf’un işletmelerinde müşteri sayısının azaldığına dair görüntüler ve yorumlar gelmeye başlamışken, an itibariye bu durum tersine çevrildi.

Ülkemizin farklı siyasal ve sosyal gruplarından insanların bir araya gelerek Köfteci Yusuf’a komplo kurulduğunu düşünmesi olayın boyutunu değiştirdi ve destek mesajları yağmaya başladı. Vatandalar ve siyasiler, Köfteci Yusuf’un işletmelerine giderek yemeklerini yiyor ve desteklerini dile getiriyor. Bu kapsamda ilk olarak Yalova İl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir ile beraberindeki Yalova Merkez Mahalle ve Köy Muhtarları, Köfteci Yusuf’un Yalova Şubesi’ne giderek desteklerini açıklamıştı. Son olarak ise İYİ Parti Yalova İl Başkanı Osman Kendir ve beraberindeki İYİ Parti Yalova İl Yönetimi’nden isimler, Köfteci Yusuf’a giderek desteğini kamuoyuna açıkladı.

“İnsanların ekmeği ve huzuru ile oynamayın”

Resmi sosyal medya hesabından o anları paylaşarak gündemdeki olayla ilgili düşüncelerini paylaşan Başkan Kendir, “Köfteci Yusuf’u ziyaret edip, köftesini afiyetle yedik. Gündem konusu ise; Domuz eti var mı? Yok mu? Tartışmanın geldiği noktaya baktığımızda ise devlet kurumlarının devleti yönetenlerce nasıl güvenilirliğinin kaybettirildiğini, yıpratıldığını ve itibarsızlaştırıldığını açık olarak görüyoruz. Cambaza bak cambaza ile milletin dikkatini başka tarafa çekmek isteyenlerin verdiği zarar artık boylarını aşmıştır! Millet ile siyasetten, millete rağmen siyasete heveslenenler bu işler helal midir? Haram mıdır? Düşünmelidirler!” ifadelerini kullandı. Yemek yedikleri işletme hakkında bilgi veren Başkan Kendir, “Halk sağlığını ilgilendiren konularda şeffaf olmak ve bir hata varsa bunu zamanında düzeltmek, düzelttirmek ve bilgilendirmek denetleyici kurumlarımızın sorumluluğundadır. Bu sorumsuzluk ise bizleri bu noktaya getirmiştir. Diyeceğim odur ki; Adalet ile yönetin, insanlarımızın ekmeği ve huzuru ile oynamayın artık!” diyerek açıklamasına son verdi.