2011 yılında başlayan Suriye İç Savaşı’ndan en fazla etkilenen ülkelerden biri Türkiye oldu. Savaş sebebiyle Güney sınırımızdan ülkemize giren Suriyeliler geçen yılların ardından hayatlarını Türkiye’de kurdular ve sayıları gittikçe arttı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Afganistan’dan askerlerini çekmesinin ardından ise İran sınırımızdan birçok Afgan’ın ülkemize girmesi ve kaçak göç olgusu büyük tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Başkan Davut Cengiz’den Okul Sorunlarına Tepki Başkan Davut Cengiz’den Okul Sorunlarına Tepki

Süregelen bu tartışmaların ardından geçtiğimiz gün Kayseri’de istenmeyen görüntüler ortaya çıktı. Suriye uyruklu iddia edilen bir şahsın küçük bir çocuğuna tecavüz ettiği söylentilerinin ardından Kayseri karıştı ve bu karışıklık ülkenin farklı bölgelerine sirayet ederek Suriyelilerin yaşadığı bölgelere saldırıların artmasına sebep oldu.

Olayların duyulmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun kontrol ettiği bölgede yaşayan Suriyelilerin Türk bayrağına karşı gerçekleştirdiği saldırı görüntülerinin sosyal medyaya düşmesi, tepkileri de beraberinde getirdi. Bu tepkilere İYİ Parti Yalova İl Gençlik Kolları da katıldı ve Yalova’daki esnaflara çağrıda bulundu.

“Dükkanların vitrinine bayrak asmaya davet ediyoruz”

Yapılan açıklamada, “Yıllardır soydaşlarını beslediğimiz, misafir ettiğimiz soysuzlar, tek dertleri ekmek parası kazanmak olan Türk tır şoförlerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yiğitlerine ve şanlı Türk bayrağımıza şerefsizce saldırılar düzenliyorlar.  İyi Parti Yalova Gençlik Kolları olarak yaşanılanları üzüntü ve öfkeyle takip ediyoruz, bu yüzdendir ki ülke geneline yayılmasını umduğumuz bir farkındalık başlatmak istiyoruz. Kentimizde bulunan tüm esnafımızı dükkanlarının vitrinlerine Türk Bayrağı asmaya davet ediyoruz. Bilsinler ki Ay akşamdan ışıktır!

Kaynak: Haber Merkezi