GÜNDEM

İki Ayrı Belediye, Bir Parti, Bir Köprü!

Yerel Seçimlerin bitmesinin ardından, açıklanan kamuda tasarruf tedbirleri birçok projenin yavaş ilerlemesine neden olurken, yeni seçilen belediye başkanlarının seçim vaadlerine gözler çevrildi.

Trafik saatinde keşmekeşe neden olan Yalova ve Çiftlikköy arasında ki köprü, sahipsiz köprü olarak nitelendirilirken, seçim döneminde Adil Yele vaad olarak bu kısımda bir projesi olduğunu açıkladı. Seçimin üzerinden aylar geçti, derma çatma köprü olduğu gibi kaldı, yanına asma bir yaya köprüsü konuldu. Adil Yele’ninde dediği gibi arzı karşılamayan köprü, zellikle iş gidiş-çıkış saatlerinde yoğunluk yaşanan tek şeritli köprü’nün akıbeti ne zaman düzelecek vatandaş tarafından merak konusu oldu. Adil Yele’nin seçim döneminde dile getirdiği vaadinde ise şu ifadeler yer almıştı, “Bu bölgede eskiden beri kullandığımız hastane arkasındaki köprümüz, derme çatma bir köprü ve artık talebi karşılamıyor. Önümüzdeki süreçte size bir Adil Yele sözü; Bu Royal Blue’nun arkasından gelen yolu biz direkt karşıya bağlayacağız. Vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde Çiftlikköy’e ulaşım sağlayacak” dedi.

Sadece yayaların kullanabileceği mavi bir asma köprü kuruldu. Çiftlikköy tarafında gerekli korkuluk ve peyzaj çalışması yapılırken, Yalova tarafında ise korkuluksuz, yeterli peyzaj çalışmasın olmaması ve yeterince temizliğin gerçekleşmemesi gözlerden de kaçmadı. Çiftlikköy ve Yalova Merkez’in aynı partinin Belediye başkanları iken, ikisinin arasında ki farkı ise insanlar sorgulamaya başladı.