SAĞLIK

Hastanede Bir İlk Daha

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi, omuz liflerinde kopma tespit edilen hastası için başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

51 yaşındaki D.B hastasının uzun süredir sağ omuzunda ağrı, hareket kısıtlılığı ve uyku problemleri yaşadığı belirlendi. Medikal tedaviye rağmen şikayetleri geçmeyen hastaya, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Seçkin Özcan tarafından tamamen kapalı (Omuz Artroskopik) omuz ameliyatı yapıldı. Hastaya geçmiş olsun dileklerini iletti. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Ortopedi & Travmatoloji Uzmanı Op.Dr. Seçkin Özcan önderliğinde, Yalova genelinde ilk defa gerçekleştirilen bu ameliyatlar sayesinde hastaların çevre illere sevk edilme ihtiyacı ortadan kaldırılmış oldu.

Rotator Cuff Sendromu, omuz ekleminde yer alan tendonların zedelenmesi veya yırtılması sonucu oluşan bir yaralanma türüdür. Tedavide cerrahi müdahale gerekebilmektedir. Günümüzde önerilen yöntem, artroskopik yöntemle tamamen kapalı olarak yırtık olan kasların tamir işlemidir. Bu teknik, hastalar için daha konforlu bir iyileşme süreci sunmaktadır.