GÜNDEM

Hastane Yolu, Kör Nokta, Ulaşım, Vatandaş Arzusu!

Yalovalıların sıkça dile getirdikleri Kınalı Sokak, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahını deneyimleyerek sıkıntılarını gözler önüne seriyoruz.

Kınalı sokak ile Radar Caddesi kesişiminde ve Kınalı Sokak ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşımı sağlayan 162.1 sokak kesişiminde yokuş çıkarken, kör noktada kaldıklarını ifade eden vatandaşlar için bir sürüş gerçekleştirdik. Yol kesişiminde özellikle Kınalı sokak istikametine çıkmak isteyen sürücüler büyük sıkıntı yaşarken, zaman zaman trafiğin aksamasına ve trafik kazalarına sebebiyet veriyorlar.

Yokuş Yukarı Zorlu Yolculuk!

Yalova’da şehir içi güzergahını kullanmak istemeyen vatandaşların, alternatif güzergah olarak kullandıkları Otogardan yukarı çıkılan kısımda vatandaşın isteklerinden bir tanesi bu kısmın kör noktada kaldığını ve karşıyı net göremediklerini ifade ettiler. Yalova Otogarından başlattığımız motosiklet turunda yokuş yukarı çıkarken yokuşun tepe kısmında ışık olmaması ve araçların sıkışıklık yarattığı gözlemlendi.  Kör nokta araç kullanan vatandaşlar için sıkıntı oluşturuyor ve vatandaşlar yetkililerden buraya bir çözüm bulmalarını istiyor.

Minibüsler Uzak!

Yalova’da yaşayan vatandaş ve esnafın en çok yakındığı konulardan biri ise, minibüsleri kullanan hastaneyi kullanan vatandaşlar ve minibüs esnafı. Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiğimiz Kaldırım Muhabirleri serimizde, Hastaneyi kullanan vatandaşlar ile ilgili bir dizi röportaj gerçekleştirdik. Minibüs esnafı ile görüşmelerimizde bu sıkıntıyı dile getirdiler. Hastaneyi kullanan yaşlı vatandaşlar yürümek konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler. Minibüs esnafından bir minibüsçü ise, hastalar bize kızıyor neden hastanenin içine girmiyorsunuz diye ifadesinde bulundu. Minibüs esnafı olarak bir şey yapamadıklarını ama Başhekimlikten hiç değilse boş alana birkaç minibüslük yer olması gerektiğini, minibüsü kullanan hasta vatandaşların daha rahat edeceğini ifade etti.

Kötü yol düzeltildi

Hastanenin Güney kısmında ki yol, araçlar ve hastaneye giden vatandaşlar için büyük bir eziyet olmaktan çıktı. Belediye tarafından yolun kötü durumu düzeltildi, yeni asfaltlanan yolda bakım onarım çalışması yapıldı, araç sahipleri ve hastaneyi kullanan vatandaşlar bir nebze olsun ferah nefes aldı.