SAĞLIK

Hastane İçin Çözüm Aranıyor

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunda meydana gelen çöküntüye çözüm bulmak amacıyla uzman isimleri çağırdı ve incelemeler yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda Yalova gündemine bomba gibi düşen Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yolunda meydana gelen kayma ve çöküntüler sebebiyle tartışmalar sürüyor. Çöken yol sebebiyle hastane yolundaki güzergah değişirken kayma yaşanan bölge güvenlik çemberi ile kapatılmıştı. Yolun tekrar ne zaman eski haline getirileceği belirsizken Yalova İl Sağlık Müdürlüğü konu hakkında uzman kişileri toplayarak sahada inceleme başlattı.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Coruk, İnşaat Yüksek Mühendisi ve Geoteknik Uzmanı Yunus Çömlekçioğlu, Yalova Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ozan Burak Cangir ve Yönetim Kurulu Üyesi Jeoloji Mühendisi Soner Çam, Yalova İl Sağlık Müdür Uzman Dr. Osman Karakuş ve İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri bölgede inceleme yaparken, yol probleminin çözümü için ivedilikle yapılması gerekenler ve çözüm önerileri görüşüldü. Ayrıca hastane arkasında meydana gelen su akıntısından numune alındı ve incelenerek su kaynağının tespit edilmesi çalışması başlatıldı.