ÇINARCIK

‘Festival Çınarcık’a Renk Katacak’

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 2-3-4 Ağustos tarihlerinde Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan 17. Altın Çınar Festivali’ne dair basın mensuplarıyla bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

17. Altın Çınar Festivali 2 Ağustos’ta start alıyor. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 2-3-4 Ağustos tarihlerinde Çınarcık Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan 17. Altın Çınar Festivali ile ilgili olarak yerel ve ulusal medya mensuplarıyla Çınaraltı Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Festivale ilişkin açıklamada bulunan Başkan Kurt, “Bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın her konuda hakkını korumak için buradayız. Çınarcık yazlık bir ilçe ve ciddi anlamda turizm kenti havasına girmemiz gerektiğini düşünüyorum. 4 aydır görevdeyiz arada bayramlar oldu ve 2,5 aydır çalışıyoruz. Sorunların farkındayız burada yaşayan halkın neler istediklerini biliyoruz. Burada bir festival isteniyor. Evet Cumhurbaşkanlığı tasarruf tedbirleri var, festivaller konusunda bazı sıkıntılarımız var ama en önemli konu festivallerde arka plandaki ekonomik durum. Şu anda Çınarcık Belediyesinin durumu kendine yetebilir durumda. Eksikleri var tamamlıyoruz çünkü program dahilinde gidiyoruz. Ama bu arada bu durumda bu festivali yapmak gereğinde hissettik kendimizi. İhtiyaç var istek var bizde bunu sponsorlarımızla birlikte el ele gönül gönüle, bazı arkadaşlarımız kendileri bize geldi teklifte bulundu. Bir şeyler yapalım, ivme katalım hiç olmazsa bu yaz sezon biraz dar çerçevede gidiyor, hafta sonu biraz kalabalık, bir farkındalık yaratalım dedik ve ben başarılı olacağına inanıyorum. En son 14.’nü biz yapmıştık şu anda 17.’sini Allah inşallah bize nasip edecek. Güzel bir program belirledik içerisinde farkındalık yaratacak söyleşilerimiz olacak. Uzun zamandır Çınarcık’ta sünnet şöleni olmamıştı. Hiç olmazsa sünnet şöleni de yapalım dedik, çocuklarımız var, Çınarcık’ın değerleri var burada yaşamış, Türkiye’ye mal olmuş arkadaşlarımız ağabeylerimiz var. Onlarla birlikte fikir alışverişinde bulunuyoruz. Onları da gün yüzüne çıkartmak istiyoruz, insanlar görsün burada beraber yaşıyorlar, çalışıyorlar. Hayatın tadı onlar, programın içine onları da dahil ettik. Ayrıca çok değerli sanatçılarımız var onları da vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Zaten piyasalar malumunuz, ekonomi belli o tarz bir organizasyona gitmenin maliyeti çok yüksek. Hiç olmazsa Cumhuriyet Meydanımızda halka açık ücretsiz çok güzel konserlerimiz olacak” dedi.
‘Çınarcık, Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapabilir’
Çınarcık’a bir ivme katmak istediklerini göreve geldiklerinden beri ilk olarak gençlerle buluşarak doğa bayramı yaptıklarını söyleyen Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Yamaç paraşütü etkinliğimiz oldu ve sonrasında geniş kapsamlı yapılan organizasyona dahil olduk. Hatta federasyon başkanımızın bir söylemi var. O kadar güzel ve ciddi bir bölge ki Avrupa Şampiyonasını 2 sene sonra Çınarcık’ta bile yapabiliriz dedi. Çok şanslıyız bu arada sayın Valimiz turizm konusuna çok değer veriyor, özellikle Yalova ilinin turizm ili olmasını istiyoruz. Bulunduğu konum itibariyle çok farklı bir noktadayız. Türkiye’nin 3 büyük metropolünün ortasında butik bir şehiriz, neden olmasın çünkü ciddi bir nüfus yoğunluğunun olduğu şehirlerin ortasındayız. Biz ilk Mayıs ayındaki programımızda bölgemizdeki Ege, Akdeniz, Marmara turizm acentelerini aynı şu anda olduğu gibi burada kahvaltıya almıştık. Marmara’daki arkadaşların yarısı inanamadım ama Çınarcık’ı tanımıyorlar, bilmiyorlar. Biz müşterilerimiz için burayı programlayabiliriz dediler. Doğa yürüyüşleri, yeşil alan, yaylarımız, Termal’imiz, Hasanbaba’mız, bunların gün yüzüne çıkması lazım. Evet bilen biliyor ama daha bilmeyen o kadar çok insan var ki. O yüzden bizim onlara ulaşmamız gerekiyor. Bu faaliyetlerle birlikte bunları başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
‘Festivalimize herkesi davet ediyoruz’
Çınarcık’ta doğru işler yapmak, halkın yüzünü güldürmek ve onları mutlu etmek için tekrar göreve geldiklerini, festivalin de Çınarcık’a renk katacağını, insanları eğlendirip mutlu edeceğini ifade eden Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, “Bizim göreve gelmemizin sebebi Çınarcık’ta doğru işleri yapmak için, yanlış şeyler yapmak istemiyoruz. O sebeple bu festivalde de doğru işler yapmak istiyoruz. Biz buradaki insanların mutlu olmasını, yüzlerinin gülmesini amaçlıyoruz. Zaten her şey ortada insanların yüzü gülmüyor, bizim amacımız sosyal donatı olarak yüzlerini güldürmek. O yüzden çok kişinin emeği var bu organizasyonda öncelikle sizlerin de emeği var bizimle birliktesiniz, festivalimizi çoğu kişiye duyuracaksınız. Özellikle ben sizin aracılığınızla 2-3-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 17. Altın Çınar Festivaline bütün herkesi davet ediyorum. Yalova’yı, İstanbul’u tüm Türkiye’yi davet ediyoruz, ulaşabildiğimiz herkese ulaşmak istiyoruz. O hafta Çınarcık’ta çok ciddi bir kalabalık olmasını istiyoruz. Gerekli önlemlerin hepsi alınıyor, resmi yazışmalarımız devam ediyor şu an için hiçbir sıkıntı yok. İnşallah hava da güzel olacak. Bu arada festivalle birlikte bir Karadeniz Şenliği gerçekleştirdik hafta sonunda. Çınarcık Genç Karadenizliler Derneği tarafından yapılan ve belediyemizin desteklediği. Hasanbaba mesire alanımızda çok güzel bir şenlik gerçekleştirdik. Birkaç gün sonrada Altın Çınar Festivalimiz başlayacak, ondan sonra da 2 hafta boyunca açık hava sinema günleri yapacağız Cumhuriyet Meydanımızda. Daha sonra da hep birlikte 30 Ağustos ile birlikte organizasyonumuz olacak ve yaz sezonumuzu kapatacağız. Ancak sezonlar hep devam edecek kış sezonumuz da devam edecek. Bu bir başlangıç oldu kaldığımız yerden dedik. En son 2018’de yapmıştık şimdi 2024’te tekrar başlıyoruz, inşallah devamının gelmesini istiyoruz. 5 sene boyunca yaparız, Çınarcık’ı hak ettiği yere getiririz. Herkesin emeği var bu festivalde, küçüğünden büyüğüne herkes gönül verdi. Bizlerde o gönlün içerisindeyiz. İnşallah Yalova’mızda güzel bir organizasyonumuz olacak. Çınarcık’ımız hak ettiği yeri alacak buna inanıyorum inşallah her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini noktaladı.
17. ALTIN ÇINAR FESTİVAL PROGRAMI
2 AĞUSTOS 2024 CUMA
16:00 – Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu
17:00 – ‘Çınarcık’ta Çocuk Olmak’ Konulu Söyleşi (Yazar Ömür Kurt)
19:30 – Kortej Yürüyüşü (Taşliman Zabıta Noktası)
20:00 - Festival Açılış Konuşmaları
20:30 – Faruk K Konseri
21:15 – ‘Çınarcık’ın Yaşayan Altın Çınarları’
21:45 – Zeynep Dizdar Konseri
22:30 - Burak Kut Konseri
3 AĞUSTOS 2024 CUMARTESİ
17:00 – ‘Çınarcık’ta Sağlıklı Yaşam’ Konulu Söyleşi (Diyabetli Diyetisyen Ersin Özdemir)
20:00 – Program Başlangıcı
20:30 – Yerel Sanatçılar
21:30 – Zakkum Konseri
4 AĞUSTOS 2024 PAZAR
18:00 – DJ
20:30 – Yerel Sanatçılar
21:30 – Melek Mosso Konseri