GÜNDEM

Esenköy Belediyesi’nden Vatandaşlara Yangın Uyarısı!

Esenköy Belediyesi, geçtiğimiz gün Armutlu İlçesi sınırlarında çıkan orman yangınlarına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu.

Yalovalılar geçtiğimiz gün korkutan bir haber aldı. Armutlu İlçesi’ne bağlı Kapaklı Köyü ve Keçikayalıkları mevkiinde eş zamanlı olarak orman yangınları meydana geldi. Haberin duyulmasının ardından bölgeye intikal eden ekipler yaklaşık 5 saatlik çalışmanın ardından yangını saat 18:45 itibariyle kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı.

Yangını müdahil olan ekipler arasında Esenköy Belediyesi’nin İtfaiye Müdürlüğü personelleri de yer aldı ve bilançonun daha da ağırlaşmasını engelledi.

Konuya ilişkin olarak Esenköy Belediyesi resmi sosyal medya hesabından açıklama yayınlayarak vatandaşlara uyarlarda bulundu. Belediye’den yapılan açıklamada, “Öğlen saatlerinde Armutlu’da iki ayrı bölgede çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. İtfaiye ekiplerimizin de müdahalede bulunduğu yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Sıcak havalarda azami dikkat göstererek orman yangınlarının önüne geçebiliriz. Yol kenarlarına izmarit ve cam atmaktan kaçınalım. Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun Armutlu” ifadelerine yer verildi.