Ziyaret sırasında servis hekimleri ve sağlık çalışanları ile bir araya gelen heyet, palyatif bakım hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Ziyaret boyunca hasta ve hasta yakınlarıyla da yakından ilgilenen sağlık müdürlüğü yetkilileri, onların sorunlarını dinleyip, moral desteği sağladı. Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin palyatif bakım hizmetlerinin bölgedeki önemine değinen Uzm. Dr. Osman Karakuş, bu hizmetlerin, özellikle ağır ve kronik hastalığı olan bireyler için yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirtti. Sağlık çalışanlarına özverili çalışmaları için teşekkür eden Karakuş, bu tür ziyaretlerin devam edeceğini ifade etti.

Yalova Dunya Palyatif Bakim Gunu Ziyaret (1)Palyatif Bakım Nedir?

Çolak, Başkanlar Toplantısına Katıldı Çolak, Başkanlar Toplantısına Katıldı

Palyatif bakım; kalp yetmezliği ve kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadele eden hastaların yaşadığı semptomların azaltılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için planlanmış tıbbi bir bakımdır. Burada hastalık ve tedavi süreçlerinin hastada yarattığı stresin minimum seviyeye indirilmesi de amaçlanır.

Palyatif bakımın temel amacı hastaların daha iyi bir yaşam sürmesini sağlamak, hastanın genel durumunu iyileştirmek, hastalıkların neden olduğu ağrı, nefes darlığı, uykusuzluk, iştahsızlık, mide bulantısı ve kusma gibi semptomları ve komplikasyonları azaltmaktır. Aynı zamanda hastalığın neden olduğu psikolojik etkilerin iyileştirilmesinde de palyatif bakımın etkisi büyüktür. Palyatif bakım hastaya özel bir bakım sunduğu gibi hasta yakınlarına süreç hakkında bilgilendirmeler yaparak tedavi ve bakım sürecinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesini de sağlar.

Yalova Dunya Palyatif Bakim Gunu Ziyaret (2)

Kaynak: Haber Merkezi