ÇİFTLİKKÖY

Çiftlikköy’ün Kurslarına Rekor Katılım

Çiftlikköy Belediyesi tarafından düzenlenen kış dönemi kursları rekor sayıda katılımla başladı. 19 farklı branşta açılan kurslara her yaştan toplam 950 Çiftlikköylü kayıt yaptırırken Belediye Başkanı Adil Yele, ‘elele belediyecilik’ sloganıyla kültür, sanat, spor ve eğitim alanındaki faaliyetler konusunda bölgede öncü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Çiftlikköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde organize edilen kış dönemi hobi, sanat ve spor kurslarına yoğun bir ilgi oldu. Başvuruların başlamasıyla kontenjanların dolması neredeyse bir olurken Çiftlikköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Alper Perihanoğlu, kontenjanın çok üzerinde bir başvuru olduğunu kaydetti.

3 lokasyon, 950 kursiyer

Perihanoğlu, “Fiziki şartlarımız doğrultusunda mümkün olduğu kadar fazla branşta kurslar açtık. Kurslarımızı Belediye Kültür Merkezi, 500 Evler Kültür Merkezi ve Eski Belediye Düğün Salonu olmak üzere 3 farklı lokasyonda gerçekleştiriyoruz. Kontenjanlarımızı çok kısa sürede doldurarak 950 kursiyerle kurslarımıza başladık” diye konuştu.

Sportif kursların, çocuklara ve kadınlara yönelik olmak üzere ikiye ayrıldığını kaydeden Perihanoğlu, “Kadınlar için açmış olduğumuz zumba, aerobik, pilates ve yoga kurslarımıza 293 kişi devam ediyor. Çocuklar için açılan sportif kurslarımız olan tekvando, karate, dart, güreş, jimnastik ve masa tenisi kurslarımıza toplam 233 çocuğumuz katılıyor. Bunun yanı sıra enstrümana yönelik gitar, keman, bağlama ve piyano kurslarımızla, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarımıza 242 kursiyerimiz katılıyor. Yetişkinlere yönelik çini kursumuzla, çocuklara yönelik robotik kodlama ve akıl zeka oyunları kurslarımızda da 162 kursiyerimiz bulunuyor” dedi.

Başkan Yele: Sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem veriyoruz

Göreve başlar başlamaz en önem verdikleri konuların başında kültürel etkinliklerin geldiğini belirten Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, “Sosyal ve kültürel yönü güçlü bir belediyecilik yapacağımızı dile getirmiştik. Bunu da yaptığımız organizasyonlar ve açtığımız kurslarla da kanıtlıyoruz” diye konuştu.

Çiftlikköy’ün kültür, sanat ve spor alanlarındaki faaliyetlere büyük ilgisi olduğunu belirten Başkan Yele, şöyle devam etti:

“Belediyecilik sadece yol, çöp, kaldırım gibi hizmetler değil. Biz bunun bilincindeyiz. Vatandaşlarımıza daha fazla dokunmak, özellikle de kadın ve çocuklarımızın eğitimlerine, kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak bizim için çok önemli. Ortaya koyduğumuz ‘el ele belediyecilik’ sloganı sadece bir kelimeden ibaret değil. Bunun altını yaptığımız icraatlarla da doldurmak; kültürel, sportif ve sanatsal alanda bölgemizde öncü olmak istiyoruz. Fiziki mekanlarımız elverdiği ölçüde kontenjan açıyoruz. Sağolsun halkımız da bu kontenjanları anında dolduruyor. Hem yaz hem de kış kurslarımızda büyük bir talep gördük. Bu da ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Önümüzdeki dönemde her kurs çeşitliliğimizi arttırmak hem de kontenjanlarımızı arttırmak için şimdiden çalışmalara başladık. Tüm halkımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyorum”