Başvuruların Yüzde 73’ü Çağrı Merkezi Aracılığıyla Yapılıyor
30 Mart ile 31 Ekim tarihleri arasında geçen 6 aylık süreçte toplam 9 Bin 658 başvurunun Çiftlikköy Belediyesi’ne ulaştığını belirten Çiftlikköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Zafer Kalaycı, yapılan başvuruların Yüzde 73’ünün telefon, Yüzde 9’unun whatsapp, Yüzde 8’inin Beyaz Masa, Yüzde 2’sinin ise e-mail yoluyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Kalaycı, “9 Bin 658 başvurunun 6 Bin 998’i telefon yoluyla yapıldı. Vatandaşlarımız en çok telefonu tercih ederken, diğer yolları da farklı oranlarda kullanıyor. Yapılan başvuruların Yüzde 95’i sonuçlandırılırken, Yüzde 4’ü beklemede ve Yüzde 1’i de yeni kategorisinde” diye bilgi verdi.
Başvuruların hangi müdürlüklere ve ne oranda yapıldığına dair verilerin de değerlendirildiğini belirten Kalaycı, bu verilerle hangi alanlarda daha fazla kaynak ve personel ayırılması gerektiğiyle ilgili analizlerin gerçekleştirildiğini vurguladı. Kalaycı, “9 Bin 658 başvurudan 2 Bin 812’si Fen İşleri Müdürlüğü’ne yapıldı. Bin 500’ü Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne, Bin 422’si Zabıta Müdürlüğü’ne, Bin 732’si Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne, 663’ü ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne geldi. En fazla başvuru yapılan müdürlüklerimiz Yüzde 29 ile Fen İşleri, Yüzde 18 ile Temizlik İşleri, Yüzde 16 Veterinerlik şeklinde” dedi.
Gelen başvuruları mahallelere göre sınıflandırdıklarında mahallelerin nüfus yoğunlukları ile paralel bir oranın söz konusu olduğunu belirten Kalaycı, “Bu altı aylık periyotta en fazla başvuru 2736 adet ile en kalabalık mahallemiz olan Sahil Mahallemizden yapıldı. Toplam başvuruların Yüzde 28’i Sahil Mahallesi’nden, Yüzde 24’ü Çiftlik Mahallesi’nden, Yüzde 22’si M.Akif Ersoy Mahallesi’nden, Yüzde 10’u Siteler Mahallesi’nden, Yüzde 9’u Sultaniye Mahallesi’nden, Yüzde 6’sı 500 Evler Mahallesi’nden, Yüzde 1’i ise köyler ve Taşköprü beldesinden gelen talepler olarak görünüyor.
Başkan Yele, “Çiftlikköy Belediyesi Artık Ulaşılabilir Bir Belediye”
Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, vatandaşlar tarafından ulaşılabilir bir belediye olmak amacıyla farklı teknolojilerin ve farklı iletişim yöntemlerini Çiftlikköy Belediyesi Çözüm Merkezi adı altında bir araya getirdiklerini belirterek, “6 ayda 10 bine yakın vatandaşımız çeşitli konulardaki talep, öneri veya şikayetleriyle bize ulaşmış, biz de belediye olarak bu taleplerin Yüzde 95’ini sonuçlandırmış durumdayız. İlçemizde vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde veya esnaf ziyaretlerinde bizlere gelen talepleri de kayıt altına almak ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için Çözüm Merkezimize başvurmalarını öneriyorum. Ben başkan olarak bir kişiyim ama, çözüm merkezimizde çalışan arkadaşlarımız gelen her talebi kayıt altına alarak, ilgili birime yönlendirerek ve takibini yaparak sistemli bir şekilde çalışıyor. Bu şekilde vatandaşlarımızla aramızdaki bağı, her türlü yeni teknolojiyi kullanarak veya geleneksel yöntemlerle, daha da sağlamlaştırmış, el ele belediyecilik mottomuzun da hakkını vererek hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.