Caddeler, meydanlar ve resmi binalar Türk bayraklarıyla donatıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ‘Milletin Zaferi’ sloganıyla Yalova Valiliği koordinesinde Yalova’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle anılırken, caddeler, meydanlar resmi binalar bayraklarla donatıldı.

15 Temmuz 2024 Pazartesi günü başlayacak anma etkinlikleri kapsamında saat 11:00’da Yalova Şehir Mezarlığında Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliği, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve protokolün katılımıyla ziyaret edilerek aziz şehitlerimiz dualarla anılacak.

Saat 12:00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi ve 15 Temmuz Anı Defteri vatandaşlarımız için Cevdet Aydın Parkında açılacak.

Saat 12:30’da ise Yalova Merkez Camiinde aziz şehitlerimiz için mevlidi şerif okutulacak.

Akşam saat 20:00’da ise Deprem Anıtı önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına 15 Temmuz Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Akşam saat 21:00’da ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında anma programı düzenlenecek. Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından vatandaşlara müzik dinletisi sunulacak.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından aziz şehitlerimiz için Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından kuranı kerim tilaveti okunacak ve dua yapılacak.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak ve ardından canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap edecek. Video gösterisi sonrasında sanatçı Çetin Gümüş tarafından konser düzenlenecek.

Ali Erbaş, Yalova’ya Geldi Ali Erbaş, Yalova’ya Geldi

Saat 00:13’te ilimizdeki tüm camilerde eş zamanlı olarak selalar okunacak ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sona erecek.
 

Kaynak: Haber Merkezi