ASAYİŞ

1200 Motosiklet Denetlendi!

Yalova İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 3-10 Haziran tarihleri arasında Çınarcık’ta motosiklet denetimi gerçekleştirdi.

Yalova İl Jandarma Komutanlığı, Trafik Jandarması ekipleri tarafından Çınarcık ilçesinde motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi rutin olarak yapılmaya devam ediyor. . 03-10 Haziran 2024 tarihleri arasında 1200 motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi sonucunda 80 sürücü ve yolcuya 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında cezai işlem uygulandı.

“Denetimler yaz boyunca sürecek”

Konuya ilişkin olarak Yalova İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Her geçen gün artan ve yoğunlaşan trafik akışında önemli bir yere sahip olan motosiklet ve motorlu bisikletlerin denetimlerine ağırlık verilmektedir. Özellikle yaya yürüyüş yollarına girerek yayaların yürüyüşünü engelleyen ve yayaların can güvenliğini tehdit eden motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine yönelik denetimlere yaz dönemi boyunca kesintisiz olarak devam edilecektir. Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücü ve yolcularının kask takmaları, reflektörlü yelek giymeleri kendi can güvenlikleri açısından hayati öneme sahiptir” ifadelerine yer verildi.