Edinilen bilgiye göre tavanın iç kısmında çökme meydana geldiği için tadilat olana kadar kapalı tutulacağı öğrenildi. Yalova Belediyesi ekipleri ve AFAD’ın kontrol gerçekleştirdiğini aktaran yetkililer, sağlamlaştırma ve tadilat yapılana kadar, herhangi bir risk olmaması için kapalı tutulacağı öğrenildi.
Yalova Deprem Anıtı
Yalova Deprem Anıtı ya da diğer adıyla 17 Ağustos 1999 Deprem Anıtı, Yalova, 1999 İzmit depreminde hayatını kaybeden insanları anmak için inşa edilmiş bir anıttır. Yalova'daki 17 Ağustos Parkı'nda bulunan anıt, 17 Ağustos 2000 tarihinde, depremin birinci yıldönümünde açılmıştır
17 Ağustos 1999 sabahının erken saatlerinde, 7.4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Yalova, Kocaeli ve İstanbul illerini büyük ölçüde etkileyerek yaklaşık 18.000 kişinin ölümüne neden oldu. Depremin Yalova'daki hasarı, resmi olarak 2.508 ölü ve yıkılması gereken 13.939 ağır hasarlı ev olarak kayıtlara geçti. Resmi olmayan tahminlere göre ölü sayısı daha fazladır. 15.237 bina az hasar, 12.878 bina hafif hasar gördü.
Depremden hemen sonra Yalova'da temizlik ve yeniden inşa çalışmaları başladı ve yıkılan binaların molozları doğrudan Marmara Denizi sahiline atıldı. Temizleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte 65.000 metrekare civarında bir alan, denizden karaya eklendi.
5 Haziran 2000'de Yalova'daki depremzedelerin anısına bir anıt yapılması için temel atma töreni düzenlendi. Anıt, heykeltıraş Ümit Öztürk tarafından tasarlandı. Yeni yapılan bir parka inşa edilen anıtın açılışı, afetin ilk yıldönümü olan 17 Ağustos 2000 tarihinde, dönemin Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Yalova Milletvekili Yaşar Okuyan huzurunda gerçekleşti. Başlangıçta 1 Haziran 2000 tarihinde Yalova Belediye Meclisi tarafından "Yaşar Okuyan Parkı" olarak adlandırılan park, bakanın kişisel talebi üzerine "17 Ağustos Parkı" olarak değiştirildi.
Küçük bir yapay tepenin ortasında bulunan anıt, bir koridoru çevreleyen ve yaklaşık 3.000 deprem kurbanının adlarını içeren kazıklı mermer bloklardan oluşmaktadır. Her ismin yanında, çiçek koymak için küçük bir delik vardır. Anıtın koridoru, Yalova'daki çocuklar tarafından yapılan küçük taş parçalarıyla oluşturulan renkli mozaik figürlerle kaplıdır. Anıtın her iki tarafında, deprem sonrası çekilmiş fotoğrafların sergilendiği iki salon vardır.