Aziz Yıldırım'dan Vefa Salman'a Ziyaret Aziz Yıldırım'dan Vefa Salman'a Ziyaret

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi(TBL)’nde normal sezon Semt77 Yalovaspor’un şampiyonluğu ile sonuçlanmasının ardından gözler Play-Off serisine çevrilmişti. 34 haftalık normal sezonu 2 ve 9. sıralar arasında tamamlayan takımlar Sigortam.net, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Basketbol, Final Spor, Fenerbahçe Koleji Novotel, Çayırova Belediyesi, Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler ve Alagöz Holding Iğdır Basketbol play-off oynamaya hak kazanmıştı. 
Play-Off Çeyrek final maçları ise nefes kesti. 26 Nisan 2024 tarihinde başlayan çeyrek final maçları sonrasında Sigortam.net, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Finalspor 2-0’lık seriler sonrasında yarı finale yükselmeyi başardı.
Normal sezon ikincisi Sigortam.net evinde 72-71 deplasmanda oynadığı maçta 79-63’lük skorla Alagöz Holding Iğdır Basketbol’u yenip saf dışı bıraktı. Beşinci sırada yer alan Finalspor ise rakibi Fenerbahçe Koleji Novotel’i önce evinde 81-66 ardından İstanbul’da 78-74 yenerek elemeyi başardı. Üçüncü sıradaki Mersin Büyükşehir Belediyesi Play-Off çeyrek finalindeki rakibi Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejlileri oynadığı iki maçta 66-60 ve 79-68’lik skorlarla yenmeyi başardı.
Gaziantep Basketbol-Çayırova eşleşmesi ise üçüncü maça kaldı. Gaziantep ilk maçı 98-92 yenerken, ikinci maçta gülen taraf 109-96’lık skorla Çayırova olmuştu. Bu seride ki son maç 5 Mayıs Pazar günü Gaziantep’te oynanacak. Galip gelen takım üst tura yükselecek.
Play-Off yarı finalinde Sigortam.net-Finalspor eşleşirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin rakibi ise yarın belli olacak.

Editör: Arda Yavuz