Yalova Lisesi yeni okul ve spor salonu inşaatında çalışmalar tam gaz devam ediyor. 24 Derslikli Yalova Lisesi ve Kapalı Spor Salonu inşaatı tüm hızıyla devam ederken, hafriyat sorununun çözüldüğü ve çalışmaların hız kazandığı belirtildi. Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan İnşaat Mühendisi ve Yalova Lisesi İnşaatı Yüklenici Firma Şantiye Şefi Adnan Doy, “Ana okul binamızın zemin iyileştirme çalışmasını yaptık. 450 taneye yakın DSM kazık çakıldı ana okul binamızın altına ve o işlem bitti. 50 santimlik stabilize dolgu serildi ve üzerine de gro beton atıldı. Şu anda da asansör kuyularını açıyoruz ve onlarda tamamlandı.

Yalova Lise Spor Salon Okul Insaat Hafriyat Sorun Son Durum Calisma (2) İki adet saçtan çelik kalıp yaptık çünkü su var burada. Temel seviyemiz deniz seviyesinin altında olduğu için sürekli su çıkıyor ve çalışma şansımız yok. Kalıp yapma, demir bağlama, beton dökme şansımız yok. Kazanlarımızı yapıyoruz, asansör kovanımızın dış kalıbı bundan olacak ve aşağıya indireceğiz. Bunların içerisinde demirleri bağlayıp, iç kalıplarını yapacağız. Diğer tarafta da spor salonu inşaatımız devam ediyor. Spor salonumuzda bodrum kat yok dolayısıyla sağlam zemine temeli indirebilmek için temel 2,5 metre aşağıda, 2,5 metre perde yapıldı, seviye perdesi diyoruz biz buna. Bahçe zemininden 110 santim yukarıda zeminimiz bizim. Dolayısıyla 2,5 metre yaptığımız perdenin iç dolgusu yapılıyor. Dış yalıtımı yapıldı, temelimiz kumlu membran, izolasyonumuz var. Perdelerimizde de 2 kat bitüm sürdük onun üzerine iksbest onun üzerine de drenaj levhaları yapıldı. Drenaj rögarlarımızı koyduk, yan ve iç dolgumuzu yapıyoruz” dedi.

Yalova Lise Spor Salon Okul Insaat Hafriyat Sorun Son Durum Calisma (4)“Hafriyat sorunu bizi çok oyaladı”

Hafriyat sorununun çözüldüğünü ve inşaatın gecikmesinin en büyük nedeninin hafriyatın kaldırılamaması olduğuna da değinen İnşaat Mühendisi ve Yalova Lisesi inşaatı yüklenici firma Şantiye Şefi Adnan Doy, “Hafriyatımız nihayet bitti o bizi baya oyaladı neden oyaladı çıkan malzemeyi dökecek yer sıkıntısı yaşadık. Peyderpey bir yer bulunuyor, Valiliğimiz veya belediyemiz bize bir yer buluyor oralara hafriyatımızı boşaltıyoruz. Yalova’da tek döküm yeri var, tüm inşaatlar oraya döküyor, ruhsat çıktığında burayla anlaşmak zorundasınız, çıkan malzememiz de balçık olunca sorun oluyor. Döküm sahasına döküldüğü zaman peşinden gelen kamyonlar için sıkıntı oluyor bu da bizim işimizin sekteye uğramasına neden oldu” şeklinde konuştu.

Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Çıkmazı Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Çıkmazı

Yalova Lise Spor Salon Okul Insaat Hafriyat Sorun Son Durum Calisma (1)

Editör: Arda Yavuz