Yalova’nın en önde gelen STK’larından biri olan Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yalova Şubesi, kendi bünyelerinde her Salı günü gerçekleştirilen kahvaltı buluşma etkinlikleri kapsamında önemli misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Gelenekselleşen bu etkinlikler kapsamında BAL-GÖÇ’ün son ziyaretçileri Yalova’da yaşayan şehit aileleri oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla ile birlikte BAL-GÖÇ’ün Dr. Ahmet Doğan Kültür Merkezindeki geleneksel sergiyi gezen şehit anneleri ve eşleri, kadın kolları üyeleri ile bir araya gelerek birbirleri tanışma fırsatı buldular.

Yalova Balkan Gocmen Sube Bal Goc Sehit Anne Es Ziyaret Sergi (3)Kahvaltı programı sonrası Şube Başkanı Özcan İla; derneğin Milli Savunma Bakanlığına bağlı kamu yararına faaliyette bulunan, terörle mücadele başta olmak üzere savaş ve benzeri durumlar sonucu gazi olanları ve şehit olanların ailelerini temsil eden, onların haklarını koruyan tek dernek olduğunu belirtti. Yalova Bal-Göç Derneği üyeleri ile ortak yanlarının olduğunu ifade eden İla, Yalova Bal-Göç'ün misafiri olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yalova Balkan Gocmen Sube Bal Goc Sehit Anne Es Ziyaret Sergi (4)BAL-GÖÇ Yalova Şube Başkanı Lütfi Özgür ise; vatanımız için canlarını ortaya koyarak şehit olanların annelerini ve eşlerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek asimilasyon politikaları sonucu şehit vermiş bir toplumun mensupları olarak yaşadıkları acıları çok iyi anladıklarını söyledi. Özgür, zorunlu göç sonucu evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve ana vatana her şeylerini geride bırakarak geldiklerini ve iş ayrımı gözetmeksizin her işi yaparak ana vatana katma değer sağladıklarını ifade etti.

Ziyarete ilişkin BAL-GÖÇ Yalova, “Bu anlamlı ziyaret için başta Şehit Annelerimiz ve Eşleri olmak üzere Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla'ya teşekkür ediyor, tüm gazilerimize ve şehit yakınlarımıza bu eşsiz vatan için göstermiş oldukları fedakarlıklar için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Koçal’a Cevap Verdiler Koçal’a Cevap Verdiler

Yalova Balkan Gocmen Sube Bal Goc Sehit Anne Es Ziyaret Sergi (5)Yalova Balkan Gocmen Sube Bal Goc Sehit Anne Es Ziyaret Sergi (1)Yalova Balkan Gocmen Sube Bal Goc Sehit Anne Es Ziyaret Sergi (2)

Editör: Arda Yavuz